В Україні одна область залишилася у «червоній» зоні карантину

 

 

 

 

Станом на 7 травня у червоній зоні епідемічної небезпеки перебуває лише Сумська область.

Як передає Укрінформ, відповідні дані опублікувало Міністерство охорони здоров’я.

У жовтій зоні, згідно з даними МОЗ, перебувають Київ, Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Одеська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області. Волинська, Донецька, Житомирська, Кіровоградська, Луганська, Тернопільська та Черкаська області віднесені до помаранчевої зони.

Читайте також: Дві області виходять із «червоної» зони карантину

Станом на 6 травня показник госпіталізацій хворих на коронавірусну хворобу вище за визначений 60 на 100 тис. населення не зафіксовано в жодному регіоні.

У Києві показник госпіталізацій на 6 травня становив 33,3. Зайнятість ліжок із киснем при визначеному показнику 65% становить 42,8%.

За даними МОЗ, станом на 6 травня в жодному регіоні не перевищений показник завантаженості ліжок з киснем.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 червня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

Зелений рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень у бік пом’якшення. Він встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів менше 50% епідемічного порогу; 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше 5%.

Жовтий рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

Читайте також: У Чернівцях після карантину відновлюють безкоштовні екскурсії містом

Помаранчевий – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я, – більше 65%; кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300; кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20%; зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.

Червоний рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників.

Червоний рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров’я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набуває чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування червоного рівня ухвалюється у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів поспіль.

Джерело: ukrinform.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь