Пріоритетом роботи міської влади Ніжина є підтримка медичної сфери

 

 

 

 

Міська влада Ніжина приділяє особливу увагу оновленню матеріально-технічної бази медичних закладів громади. Нещодавно така приємна і, зі слів медичного персоналу, довгоочікувана подія відбулася у Ніжинському пологовому будинку:  заклад отримав новий сучасний ультразвуковий апарат марки SAMSUNG, який був придбаний за рахунок міського бюджету, в сумі 2 млн. 800 тис. грн. 

Цей апарат необхідний для проведення пренатального скринінгу новонародженого.

Ірина Грозенко, заступник міського голови, у розмові з журналістами сайту Нежатин наголосила:

“Мета керівництва міста Ніжина –  збереження Ніжинського пологового будинку, як окремої юридичної особи.  Придбання нового сучасного апарату є цьому свідченням. Приємно також відмітити, що колектив пологового будинку заключив пакети із Національною службою здоров’я. Цього року їх 6”.

Генеральний директор Ніжинського пологового будинку Валерій Якуба дуже вдячний міському голові Олександру Кодолі за сприяння у придбанні необхідного дороговартісного сучасного обладнання. “Ми чекали на таке обладнання роками, – зізнався Валерій Михайлович. – А тепер наша спільна мрія здійснилася! Ультразвуковий апарат уже працює. Новий, сучасний, з великим екраном, якісним зображенням, датчиками для тривимірного зображення. Він потрібен для для проведення пренатального скринінгу новонародженого, тобто виявлення вроджених вад у дитини.

Апарату, на якому працювали до цього, уже майже 10 років. Останнім часом датчики на ньому вийшли з ладу… Тож потреба у придбанні нового стояла ой як гостро!”.

Зараз, за словами В. Якуби, на сучасному ультразвуковому апараті працює двоє спеціалістів, лікарі 1 категорії В. Хуторна та М. Руденко. Старий УЗД-апарат не списали, а підремонтували і користуються ним в акушерському відділенні в разі екстрених випадків. Працює на ньому лікар О. Юрченко.

Міський голова Олександр Кодола та його заступник Ірина Грозенко 07 травня з робочим візитом відвідали пологовий будинок.

У ході візиту Олександр Кодола запевнив колектив, що міська влада й надалі буде підтримувати пологовий будинок, адже пріоритетом роботи міської влади є підтримка медичної сфери.

«Головна цінність – це життя і здоров’я кожної людини»,- наголосив Олександр Михайлович.

Фото Ніжинрада

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь