Яскраво і колоритно: у Ніжині відзначили День Європи. Фото

 

 

 

 

Кожну третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми – члени європейської спільноти. Це – символ того, як успішна співпраця між державами може ґрунтуватися на принципах миру, єдності, сповідування спільних цінностей та інтересів.

15 травня в рамках відзначення Дня Європи на вулиці Гоголя організовано Євровулицю. Цього дня ніжинці мали змогу насолоджуватися роботою музичного Європростору, долучитися до проекту соціальної дії «Ніжин_ЕКОдвіж», фото-флешмобу «Розвиваємо місто 24/7», створення Європазлу за участю Молодіжного центру, флешмобу «Найбажаніша країна Європи», презентації молодіжних цілей ЄС за участі членів молодіжної ради. Працівники управління культури і туризму для всіх бажаючих організували тематичну екскурсію «Ніжин європейський», виставку «Ніжин завжди різний».

Також гості заходу брали участь у виготовленні світловідбивних флікерів в рамках проекту «Стань Помітним», розписували еко-торбинки, виготовляли вироби з вживаних матеріалів джинсу, пластику, мобільному ІгроХабі.

Ніжинська міська центральна бібліотека організувала «Бібліотечні Євромандри». А Ніжинські майстри традиційно презентували свої вироби.

Ніжинрада

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь