Ніжинська майстриня відкриває нові горизонти!

 

 

 

 

Катерина Борисова – майстриня Ніжина, викладачка мистецької школи при КЗ «Ніжинський коледж культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької» відкрила разом з київською майстринею Валентиною Процько виставку у Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка у місті Києві, за адресою Тимірязєвська 1.

Виставка діятиме з 16 травня по 1 червня у галереї корпусу № 6 з 10.00 до 17. 00 без вихідних. 

Картини у японській техніці «ошибана» або пресованої флористики гармонійно доповнюють виставку квітів, з яких ці картини і виконані.

Назва виставки «Намальовані квітами» говорить про те, що жодної краплини фарби не було використано при роботі! Це дивовижно! Картини створені майстрами за їхнім задумом та природний колір рослин, що під вмілим керівництвом підкреслює різнобарвний сюжет у роботі. 

  • Ідея виставки зародилася ще навесні 2020 року. Почався карантин і я не змогла сидіти просто склавши руки, почала малювати все, що було вдома, чи спало на думку. Вийшло 12  натюрмортів і ще декілька робіт на іншу тематику. Це довготривалий процес, однак плідна робота згодом приносить задоволення не тільки тобі, як майстру, під час виконання, а й людям, що довго сиділи у чотирьох стінах і прагнуть нових вражень, – розповідає Катерина Борисова.

У 2018 році у Катерини була персональна виставка у художньому відділі музею ім. І. Спаського у нашому рідному місті. Це була справжня несподіванка для ніжинців, адже вони ще такого не бачили! 

В одній залі з Катериною експонуються картини досвідченої киянки Валентини Процько. Майстриня є членом міжнародної Гільдії флористів і займається цією справою вже 12 років. Валентина – призер міжнародних виставок у Японії та Південній Кореї. Вона виставила в експозиції цікаву серію робіт у техніці флористичної графіки. Картини у чорно-білій гамі виконані з фізалісу і присвячені мальовничим куточкам столиці. 

  • Це велика відповідальність і честь – виставляти свої роботи за межами рідного міста із титулованою майстринею. Я також роблю кроки до визнання на міжнародних виставках. У 2019 році у Південній Кореї мою роботу «Лети до світла» відзначили призом журі, а вже цього року обрали для експозиції одразу дві моїх роботи, одна з яких посіла почесне друге місце, а друга – отримала відзнаку журі! Обидві роботи ще цілий рік експонуватимуться у Південній Кореї, а через рік повернуться додому у рідний Ніжин! , – ділиться враженнями Катерина Борисова.

Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Натюрморт з ліліями». Катерина Борисова – відзнака журі 2021 на виставці пресованої флористики у Південній Кореї. Робота виконана з пелюстів троянд, тюльпанів, лілій, клематісу, півонії, листя лілій, дикого винограду, шкірок баклажану та помідорів. 

«В гостях у художника» Катерина Борисова – 2 місце на виставці пресованої флористики у Південній Кореї 2021. Робота виконана з пелюстків рудбекії, клематісу, лілій, троянди, півонії, квіти гейхери великої та ін. 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь