У ЗДО №13 «Берізка» – тиждень безпеки: в ігровій формі малят навчають серйозним речам. Фото

 

 

 

 

Безпека життєдіяльності дошкільнят – справа надзвичайно важлива і актуальна і особливо – у весняно-літній період.
З метою широкого залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, а також привернення уваги до проблеми безпеки дітей на дорозі з 17 по 23 травня в Україні проходить Тиждень безпеки дорожнього руху.
На виконання розпорядження виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 13.05.2021 року №168, листа Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації від 19.05.2021 року № 04/1-09-1731, рішення колегії Управління освіти від 19.05.2021 року (протокол №2), з метою організації профілактичних заходів щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності, збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу ЗДО №13 «Берізка» включився у цікаву і таку потрібну роботу.
Адже ми всі прагнемо забезпечити своїм вихованцям якісну, універсальну освіту, високий рівень загальної культури, в тому числі і культури на дорозі. Педагоги і батьки переконані, що дотримання правил безпечного життя має стати усвідомленою необхідністю.
Однією з важливих проблем, яка була досконало опрацьована педагогами і подана дітям через ігри , є забезпечення безпеки дорожнього руху та профілактики дитячого дорожнього транспортного травматизму.
Отже, протягом Тижня безпеки була добра можливість обіграти правила дорожнього руху, поведінку водіїв і пішоходів. Вихователі навчали дітей не тільки правилам дорожнього руху, а й створювали проблемно-пошукові ситуації щодо безпечної поведінки на вулицях, дорогах, у транспорті. Діти каталися на самокатах, велосипедах, мотоциклах і залюбки виконували вимоги педагогів .
Ми переконані , що такі цікаві ігрові ситуації безпосередньо на території садочка актуальні і життєво необхідні для дітей, що виховуються в сучасному світі. Важливо якомога раніше навчити дітей правилам поведінки на вулицях і дорозі, щоб не сталося біди, а також зуміти надати необхідну першу допомогу при травматизмі.
Після такого цікавого навчання і незабутнього Тематичного тижня безпеки дорожнього руху майже всі наші діти вирішили , що своє доросле життя пов‘яжуть з поліцією і медициною , бо то професії важливі, потрібні і престижні.
Директор ЗДО №13 Н.М.Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь