Вандали у Ніжині масово знищують квітучу красу міста!

 

 

 

 

З ранньої весни й до пізньої осені на підпорядкованих комунальному підприємству “Виробниче управління комунального господарства” міських територіях по утриманню зелених насаджень, важко працюють квітникарі з цеху озеленення міста. Весна для комунальників – особливо “гарячий” сезон. У парках, скверах, на вулицях міста активно висаджують нові кущі, дерева і квіти. З кожним днем Ніжин стає все кращим і красивішим та тішить жителів та гостей міста впорядкованими клумбами та квітниками, яскравими квітами – ромашками, цинераріями, петуніями.
Завдяки міському голові, міській владі та депутатському корпусу на озеленення Ніжина виділяється з міського бюджету досить серйозні кошти, але не всі мешканці цінують таку турботу про місто – деякі безсоромно крадуть і варварськи знищують чудові рослини.
Про серйозне ставлення і свідомість ніжинців говорити важко, особливо враховуючи той факт, що «господарники» почувають себе настільки безкарними, що спокійно цуплять квіти, навіть поблизу установ державної влади та з центральних клумб міста. Байдужі до краси міста люди викрадають квіти для власного збагачення та забезпечення свого подвір`я різними декоративними квітами.
Як тільки починають зацвітати перші весняні квіти, а саме: тюльпани, нарциси тощо, на них одразу ж відкривається полювання. Люди не просто зривають квіти, а й викопують їх з цибулинами та з коренями, чим паплюжать квітники та клумби і завдають великих збитків Ніжину. А це, в першу чергу, гроші платників податків. От і виходить, що люди крадуть квіти самі в себе.
Працівники КП “ВУКГ” щороку висаджують тисячами чарівні та духмяні квіти на алеях, квітниках, у парках, скверах міста. Прикро, але деякі мешканці взагалі не цінують роботу комунальників та байдужі до краси і благоустрою рідного Ніжина.
Найкричуща та масштабна крадіжка сталася у травні, цими вихідними. По вулиці Гоголя біля меморіалу Героям Небесної Сотні безсоромно, зухвало і по-варварськи було викрадено: 8 білих бегоній, 3 рожеві із зеленим листом, 6 рожевих з червоним листом, 5 петуній із вазонів та 2 іпомеї батат. Нагадаємо, що тільки но 14-15 травня квітникарями там було висаджено близько 4-ох тисяч різноманітних квітів, а “протримались” вони менше 10 днів!
Вражають та шокують й інші випадки вандальних вчинків деяких ніжинців.
Сквер ім. Ю. Лисянського позбувся 7 бегоній червоних із зеленим листом, 10 рожевих із червоним листом. З квітників біля Управління праці та соціального захисту населення зловмисники викопали 20 петуній рожевих із білим та 7 алісумів. Біля пам`ятного знаку “Ніжинцям, які загинули у роки Німецько-радянської війни”, що на площі Гоголя, зникли 6 червоних петуній. Крім того, всі клумби, де були виявлені крадіжки, були варварськи витоптані.
КП “ВУКГ” з року в рік по всіх випадках знищення і викрадення зелених насаджень пише заяви до поліції, але особливих результатів це не приносило, і навряд чи принесе. Останнім часом на допомогу комунальникам почали залучатись співробітники Муніципальна Варта Ніжин, сподіваємось такі кроки значно покращать ситуацію з варварським відношенням деяких громадян до міста в якому вони живуть.
Комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства» глибоко стурбоване скоєним та закликає правоохоронні органи знайти цих «любителів краси» та притягти їх до відповідальності.
Шановні ніжинці та гості міста! Якщо ви бачите, що чиняться злочини подібного характеру, обов’язково повідомляйте правоохоронні органи міста. Тільки спільними зусиллями, разом, ми зможемо протидіяти знищенню краси в нашому рідному Ніжині!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь