Купівля квартири — через рієлтора чи напряму?

Під час купівлі квартири дехто звертається до агентства нерухомості, а дехто намагається купити нерухомість напряму у власника. Який варіант більш вигідний та безпечний?

Переваги купівлі квартири у власника

Якщо купувати житло без посередників, можна непогано зекономити. Саме це і приваблює більшість покупців, які оформлюють угоду з власником самостійно. Комісійні можуть складати від 3 до 10% вартості житла, а це досить велика сума. 

 

 

Крім того, робота рієлторів не регулюється законодавством, тому у цій сфері багато непрофесійних працівників. Часом із рієлтором, як із будь-яким продавцем, буває важко знайти спільну мову. Ви описуєте свої вимоги та розповідаєте, що хочете купити квартиру в Чернігові з певними характеристиками, а вам пропонують зовсім інше. Багатьох це відштовхує від посередників. Адже дуже часто рієлтор пропонує вам квартиру, з якої отримує найбільший прибуток. Без посередника ви зможете відразу вибрати те, що вас цікавить, зекономити час та гроші.

Переваги купівлі нерухомості через рієлтора

Якщо звернутися до агентства нерухомості й отримати професійного та досвідченого консультанта, то можна отримати низку переваг: 

 

  • перевірене житло;
  • економія часу та зусиль;
  • гарантія безпечної покупки.

 

Рієлтори вибирають об’єкти зі своєї бази, тобто ризики мінімальні. Вони займаються перевіркою нерухомості, з’ясовують усе необхідне. Спеціалісти беруть на себе юридичний бік питання: перевіряють документи власника на квартиру. Завдяки досвіду роботи вони знають, як зробити перевірку глибокою та ефективною. Будь-які підозрілі та сумнівні нюанси, знайдені серед документів, відправляють на юридичну експертизу.

 

Посередник допоможе зекономити час на пошуки та переглянути лише варіанти, які відповідають вашим вимогам. Часто рієлторам вдається знайти пропозиції без зайвих націнок на сервісі OLX, а це — можливість зекономити кошти. Крім того, робота професіонала дозволить швидко знайти потрібну квартиру і не зависнути на стадії пошуку на довгі місяці.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь