Не закривати, а понизити ступінь: ситуація з Ніжинською ЗОШ №4

 

 

 

 

28 травня біля міськвиконкому зібрались активісти та батьки учнів Ніжинської ЗОШ № 4.  Учасники зібрання пояснили, що вони виступають проти закриття їхньої школи.

За дорученням міського голови перший заступник міського голови Федір Вовченко, заступник міського голови Сергій Смага та начальник управління освіти Валентина Градобик поспілкувались із занепокоєними батьками та пояснили, що школу № 4 закривати не планують – на неї чекає реорганізація. Тобто, із-за малої наповнюваності класів школу пропонують зробити початковою, а не І-ІІ ступенів.

Начальник управління освіти Валентина Градобик пояснила, що утримання школи є економічно невигідним. Не найкраща і демографічна ситуація. Утримання одного учня в ЗОШ № 4 коштує 36 тисяч, наповнюваність освітнього закладу – 13,89 %. Це найнижча наповнюваність серед усіх ніжинських шкіл. Дуже складно утримувати два корпуси. В межах одного кілометра знаходяться гімназії № 16, 2, 7, 3, 1.

Відтак, управління освіти пропонує не закривати, а понизити ступінь Ніжинській ЗОШ № 4.

Зекономлені кошти підуть на покращення освітнього середовища тих закладів, де будуть навчатися діти з ЗОШ № 4. Також обіцяють працевлаштувати всіх учителів зазначеного освітнього закладу.

Ніжинрада

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь