Основні рішення десятої сесії Ніжинської міської ради: Олександр Кодола

 

 

 

 

Третього червня відбулось чергове засідання  десятої сесії міської ради VIIІ скликання, на якій депутати розглянути та прийняли 63 проєкти рішень, які стосуються різних сфер життєдіяльності нашого міста. Це розвиток  інфраструктури Ніжина, наповнення бюджету Ніжинської територіальної громади, питання майнової сфери, а також  розглянули ряд важливих звернень, які стосуються громади міста.

Пише сайт «Нежатин»

Після сесійного засідання міський голова Олександр Кодола зустрівся з журналістами, аби підсумувати основні рішення десятої сесії Ніжинсьої міської ради.

До вашої уваги коментар міського голови Олександра Кодоли:

Одне із важливих рішень для спортивної спільноти – створення в місті Ніжинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Дзюдо».

Читайте також: У Ніжині створять школу з дзюдо

У нас є серйозні досягнення в спортивній сфері: нещодавно ніжинська спортсменка Наталія Чистякова стала чемпіонкою Європи із самбо. Перед початком сесійного засідання від імені Ніжинської міської ради ми привітали Наталію Чистякову з такою серйозною перемогою: передали їй два професійних ліцензованих кімоно для майбутніх перемог і досягнень і почесну грамоту Ніжинської міської ради.

Читайте також: Наталію Чистякову нагороджено Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Депутати підтримали рішення, щодо створення дитячо-юнацької спортивної школи «Дзюдо», адже це важливий крок у розвиток спортивного життя нашого міста. Створенню цієї спортивної школи передували багато зустрічей і обговорень, було прийнято до уваги думки всіх тренерів.

Ніжинській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі “Дзюдо” – бути! Це найкращий подарунок для наших спортсменів і на сьогодні це актуальне питання і дійсно, ми бачимо блискучу перспективу!

Адже відкриття даного спортивного закладу дасть змогу створити зразково-показову міську спортивну школу з кращими результатами та з перспективою увійти до першої п’ятірки рейтингу кращих спортивних шкіл області. Також з’явиться можливість повернути тренерів та спортсменів з Чернігівських обласних спортивних шкіл, які в подальшому даватимуть високі результати та залікові рейтингові бали. Школа «Дзюдо» матиме гарні перспективи отримати першу категорію, а також стати однією із провідних шкіл області та України з дзюдо, що значно підвищить спортивний імідж Ніжина.

Що стосується інших важливих питань – ми ухвалили звернення до Ніжинської районної ради щодо передачі на баланс міста Ніжинської територіальної громади «Регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» і це також буде дуже важливо для розвитку нашого міста. Адже у нас з’явиться додаткова територія і більше можливостей загалом для розвитку.

У нас є цікаві ідеї та напрацювання про які, я думаю, поділиться вже, у найближчому майбутньому, керівник цього ландшафтного парку, коли буде прийнято рішення з боку Ніжинської районної ради.

За моєї ініціативи, було знято з порядку денного проект рішення  «Про перейменування Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4 Ніжинської міської ради Чернігівської області».

Напередодні я зустрівся з батьками та педагогічним колективом ЗОШ №4. Вислухав аргументи і батьків і колективу школи, і управління освіти, яке керуються нормативними документами. Доручив управлінню освіти доопрацювати це питання, провести зустрічі з кожним педагогом ЗОШ №4 щодо вакантних посад у сусідніх закладах освіти, у разі пониження ступені їх закладу, а також врахувати думку кожної дитини та їх батьків щодо побажань по продовженню навчання у всіх інших школах нашого міста.

Дивіться також: Якою буде доля Ніжинської ЗОШ № 4 (Відео)

Також хотів би  сказати декілька слів про виконання бюджету Ніжинської міської територіальної громади за  І квартал 2021 року.

За І квартал 2021  року бюджет  нашої  громади отримав 136,1 млн. грн.,  план виконаний на 104,2%.

В тому числі план по власних доходах виконаний на 105,1%, надійшло 101,5 млн. грн., що на 13,5 млн. грн. більше в порівнянні  з І кварталом минулого року. На 10,1 млн. грн. збільшились надходження  податку на доходи фізичних осіб, на 1,9 млн. грн. надходження єдиного податку.

З державного та обласного бюджетів громада отримала 30,8 млн. грн. дотацій і субвенцій.

Щороку змінюється співвідношення між власними доходами і трансфертами в загальному фонді бюджету. Якщо в І кварталі 2019 року питома вага власних доходів була 40,7%, то в цьому році – 76,7%; трансфертів відповідно 59,3%  та 23,3%.

Видаткова частина бюджету стабільно має соціальну направленість, оскільки основним напрямком використання коштів є фінансування  захищених  статей  бюджету. Їх питома вага складає 90% у загальних видатках, або 105,2 млн. грн. На всі інші потреби громади направляється лише 10%.

Все ж таки в  І кварталі року профінансовано ряд важливих видатків:

  • 4 474,1 тис. грн. направлено на придбання техніки для КП ВУКГ та КП НУВКГ;
  • 351,7 тис. грн. на термомодернізацію ЗОШ № 10;
  • 451,2 тис. грн. на будівництво системи передачі даних та відео спостереження;
  • 1 041,9 тис. грн. на реконструкцію частини будівлі головного корпусу центральної  міської  лікарні;
  • 2 000,0 тис. грн. на міську цільову програму «Турбота»;
  • 8 000,5 тис. грн. на фінансову підтримку медичних закладів і програми в галузі охорони здоров’я.

Також ми внесли зміни у бюджетні програми, здійснили перерозподіл кошторисних призначень.

Зокрема, для придбання 2-х ендомоторів (19 700 грн.) та тонометра для дітей (1 900 грн);

перерозподіл кошторисних призначень з будівництва огорожі футбольного поля на виготовлення ПКД на “Реконструкцію футбольного поля розміром 50*70 м Ніжинської ДЮСФШ за адресою вул. Шевченка, 103а.; перерозподіл кошторисних призначень: 800 000 грн. з утримання вулично-шляхової мережі міста на капітальний ремонт дороги вул. Гоголя, 1000000 грн. з “Реконструкції скверу Б.Хмельницького, в т.ч. ПКД” на “Реконструкцію частини будівлі головного корпусу КНП “Ніжинська ЦМЛ ім.М.Галицького” під відділення екстреної мед.допомоги, в т.ч. проектно-кошторисна документація.

Додатково виділили:

для капітального ремонту санвузла на 2-му поверсі гімназії № 2 – 267 332 грн.;

для утримання в належному стані спортивних майданчиків – 172 300 грн.;

на демонтаж прибудови спортзалу до школи №6 (демонтаж об’єкту незавершеного будівництва) – 100 000 грн.;

капремонт під’їзної дороги до стадіону «Спартак», в т.ч. проектно-кошторисна документація – 49900;

100 тис.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації по капітальному ремонту нежитлового приміщення за адресою: вул. Озерна, 21, в якому планується розмістити сімейну амбулаторію, яка зараз знаходиться у 3-му мікрорайоні.

Крім того, при прийнятті рішень були враховані інтереси громади і на численні звернення, як письмові так і усні мешканців будинків Глібова,5 та Богушевича,6 з міського бюджету виділено на будівництво каналізаційної мережі для підключення житлових будинків по вул. Глібова,5 (кв.1,3,5) – 49000 грн.; Богушевича, 6 ( кв.2,3)-49500 грн.; Богушевича, 6-а (кв.1,2,4,5,6) – 49800 грн..

Хочу зазначити, що неодноразово зверталися ніжинці щодо будівництва ліфту у міській лікарні. Сьогодні виділили кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція травматологічного відділення КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. Галицького» з прибудовою шахти для ліфта», в т.ч. проектно-кошторисна документація – 90 000 тис. грн.

Як підсумок:

Звичайно, я ставлю завдання нашій команді, фінансовому управлінню і всім депутатам Ніжинської міської ради, працювати більш плідно над дохідною частиною міського бюджету. Ми разом з командою робимо все для того, аби, нарешті, ніжинський бюджет не був дефіцитним і це, звичайно, надасть змогу більше заробляти і більше робити на благо ніжинців, розвивати інфраструктуру: будувати дороги, парки, сквери, дитячі майданчики, допомагати школам, садочкам і нашим лікарням.

 Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь