Яка ситуація цьогріч із оздоровленням та відпочинком ніжинських дітей?

 

 

 

 

Про це говорили сьогодні, 7 червня у Ніжиі на розширеній нараді при міському голові.

Пише сайт “Нежатин”

Як повідомила заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко, заміський заклад для дитячого відпочику, що знаходиться у с. Вертіївка не відповідає сучасним вимогам і ще декілька років тому, було прийнете рішення про призупинення його діяльності.

Для реконструкції табору було підготовлено проєктно-кошторисну документацію, вартість якої складала 23 млн. 101 тис. 259 грн. Така вартість непідйомна як для бюджету міста, так і для управління освіти. В 2020 році проєкт «Реконструкція оздоровчого табору в с. Вертіївка Ніжинського району Чернігівської області» подавали на конкурс Всеукраїнського громадського бюджету, але відповідної кількості голосів даний проєкт не набрав.

До початку пандемії відпочинок ніжинських дітей організовували у пришкільних таборах, але насьогодні, неможливо виконати вимоги  Постанови Головного санітарного лікаря України, де вказано приміщення на одну дитину не менше 5 м2 , відстань півтора метри, групи не більш, ніж 15 дітей, та обмеження занять та ігор, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми і персоналом.

Крім того, 26 травня 2021 року Кабінет Міністрів прийняв розпорядження про оздоровлення та відпочинок дітей, в якому йдеться, про недоцільність відкриття приміських таборів з метою запобігання та поширення ГРВІ та коронавірусної хвороби.

Також Надія Пономаренко повідомила, що насьогодні у Ніжині працюють три позашкільні заклади, які діти можуть відвідувати: Центр туризму, Станція юних техніків та Будинок дітей та юнацтва.

Тож, відпочинок та оздоровлення дітей покладається на батьків.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь