Ніжинський професор і літературознавець презентував нову книгу

 

 

 

 

15 червня у Чернігівській обласній універсальній бібліотеці імені В. Короленка відбулася презентація нової книги відомого українського літературознавця, професора Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Григорія Васильовича Самойленка «Микола Гоголь і Україна».
Презентація розпочалася емоційним монологом Миколи Гоголя у майстерному виконанні актора Молодіжного театру Олексія Биша. Далі до автора книги з вітальним словом звернулися: радник голови Чернігівської обласної ради, доктор історичних наук Дмитро Никоненко, директор ЧОНУБ імені В.Короленка Інна Олефіренко, голова Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України Олена Конечна.
Модератор зустрічі, завідувач відділом бібліотеки Ірина Каганова запросила до слова автора видання,заслуженого діяча науки і техніки України, професора Григорія Самойленка, який ознайомив присутніх зі своєю новою працею.
У новій книзі вченого вперше на широкому фактичному матеріалі розкрито життєві та творчі зв’язки Миколи Гоголя з Україною, а також охарактеризовано діяльність численних представників української культури, які своєю творчістю причетні до спадщини письменника. За жанром нова книга – енциклопедія, на 696 сторінках якої уміщено 895 наукових статей, 545 світлин та 300 ілюстрацій. Завершується видання «Короткою хронікою життя і творчості Миколи Гоголя пов’язаною з Україною».
Про науковий шлях професора Григорія Самойленка розповів його колега, доцент кафедри української літератури та журналістики Олександр Забарний. Своїми спогадами про навчання у Гоголівському виші розповіла у минулому студентка професора Г.Самойленка, а нині відома тележурналістка і волонтерка Тетяна Миргородська. Про наукову діяльність вченого-краєзнавця Григорія Самойленка розповів у заключному слові голова Чернігівської обласної спілки краєзнавців України, професор Олександр Коваленко. А потім відбулася автограф-сесія автора.
Джерело: ndu.edu.ua
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь