Основні рішення одинадцятої сесії Ніжинської міської ради

 

 

 

 

1 липня у великій сесійній залі міськвиконкому відбулася одинадцята сесія Ніжинської міської ради восьмого скликання. Пройшла вона оперативно та злагоджено: за півтори години депутатами було розгянуто 59 питань порядку денного.

Усі питання заздалегідь були опрацьовані депутатським корпусом. Детальніше зупинимося на основних із них:

Одним із важливих і цікавих рішень, прийнятих на сьогоднішній сесії Ніжинської міської ради, було рішення про затвердження дизайн-коду вулиці Батюка. Рішення підтримали без заперечень, адже всі розуміють його важливість та актуальність.

Раніше ми писали: Вулиці Батюка затвердили дизайн-код

Міський голова Олександр Кодола зазначив:

Наша команда розпочала дуже кропітку і важливу роботу щодо оновлення центральної частини міста, підкреслення його історичної автентичності і збереження туристичної привабливості. Роботу розпочато з вулиці Батюка.

Наразі ми працюємо над затвердженням дизайн-кодів усіх головних вулиць Ніжина. Це суттєво змінить обличчя нашого міста і зробить естетичну привабливость історичної частини Ніжина яскравішою.

Ніжин має величезний туристичний потенціал, і наша команда докладає максимум зусиль, щоб цьому сприяти”.

Також розглянули та прийняли рішення «Про визначення переможця Конкурсу та затвердження передпроектної візуалізації парку ім. Т. Шевченка».

Читайте по темі:  У Ніжині визначили кращу передпроєктну візуалізацію парку Шевченка: деталі

Міський голова Олександр Кодола прокоментував:

“Розпочато роботу по оновленню центрального парку відпочинку. Раніше було оголошено конкурс на передпроектну візуалізацію. Із 10 конкурсних робіт (архітекторів, дизайнерів та урбаністів з різних міст України: Києва, Полтави, Чернігова та Ніжина), конкурсна комісія, враховуючи голосування громади міста, обрала одну”.

Цю роботу архітектора з Полтави Ольги Завори презентували на сесії депутатам міськраді, присутнім представникам громади й затвердили її.

 

На думку конкурсної комісії та громади міста, О. Завора запропонувала найцікавіший варіант, в якому поєднуються і класичний стиль, і сучасний хай-тек (стилістичний напрям у сучасній архітектурі та дизайні, зорієнтований на функціональність, науковість, елітне обслуговування архітектурою з застосовуванням високих технологій).

Що ж цікавого з’явиться у парку Шевченка?

“Планується і ротонда на озері, і цікаві рішення у вигляді окремих зон відпочинку, спортивні майданчики, атракціони, фонтан, – розповів міський голова Олександр Кодола. – Зазначу, що з інших робіт також буде враховано дуже багато цікавих ідей, наприклад, колесо огляду.

Тому перший крок уже зроблено. Далі – будемо виходити на замовлення  ПКД (проектно-кошторисна документація) і  враховуватимемо всі бажання: як фахівців, так і громади нашого міста”.

Тож  після доопрацювання розроблена візуалізація стане основою для реконструкції центрального парку міста.

Також в ході сьогоднішньої сесії переглянули бюджет громади Ніжина на 2021 рік, перерозподілили певні видатки.

Зокрема: виділили кошти на поточний рефонт фасаду ніжинської стоматологічної поліклініки, яка розташована в центрі міста. Також виділили кошти в сумі більше 3 млн грн на підключення кисневих ємностей для Ніжинської міської лікарні. “Це вкрай важливе питання в умовах пандемії коронавіруса . Ми готуємось до осені і до можливої третьої хвилі захворювання”, – підкреслив очільник міста.

Усі питання були опрацьовані депутатським корпусом і підтримані депутатами ніжинської міської ради.

По закінченню сесії міський голова Олександр Кодола розповів ще про одну новину:

“Вчора, 30 червня,  в Ніжині відбулася зустріч з керівництвом Чергівської обласної державної адміністрації. До нас завітала Олена Бойко, перший заступник голови облдержадміністрації.  Обговорили питання підготовки до спільного проведення інвестиційного міжнародного форуму.

Плануємо, що проходитиме він 2 дні: першого дня – під Черніговом (зазначу: для проведення форуму потрібне велике приміщення, адже очікуємо понад 200 гостей), а другого дня – на базі Ніжина. Орієнтовна дата форуму – вересень-жовтень. Ми запрошуємо три країни Балтії: Латвію, Литву та Естонію, їх  комерційні бізнес структури, торгівельні палати і, звісно, ніжинських підприємців. Головна мета цього форуму – зміцнення економічних зв’язків наших регіонів і Ніжина”.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь