Миколина погода: телеведучий змінив столицю на Чернігів (Відео)

 

 

 

 

«Миколина погода» – це не просто прогноз, а ціла епоха на українському телебаченні. Її харизматичного ведучого та актора Миколу Луценка знає, напевно, кожен. Та мало кому відомо, що його шлях у професію розпочинався з Чернігівщини. Адже Микола Миколайович родом із Качанівки. Першу свою роль він зіграв ще п´ятикласником. Тоді виступав у самодіяльності та читав гумореску про бабу Федору, яка послухала репродуктор із прогнозом погоди. «І винесла пір´я, щоб воно сушилося. Раптом налетів вітер, пір´я вгору, розкидало. У неї трагедія. Вона взяла той репродуктор, як кота за вухо, прив’язала до ломаки і виткнула з хати та сказала «мокни ти, окаянний, щоб знав, як брехати». Минуло 40 років і я став на місці цього репродуктора», – Микола Луценко, телеведучий, актор.

Однак ставши дорослим, Микола Луценко пішов вчитися до технікуму. Певний час працював на ТЕЦ. «Я був КВПіА. Це я ходив, контролював, щоб усі вимірювальні прилади працювали. Тоді були реєстратори, така стрічка крутилася і такий самописець, а і потім він раз – і облило всі ці дані. Отака в мене була робота. І я ходив у ДК «Хіміки» на народний театр і я там грав. «Одруження» я Онучкін такий був», – Микола Луценко, телеведучий, актор.

Далі був київський театральний інститут і робота в Театрі юного глядача. Однак потрапити на телебачення було великою мрією. «Я просто грав у театрі і, як кажуть, як кінь, працював зранку до вечора. Я знав, що рано чи пізно прийдуть і самі запропонують. Так і вийшло. Я грав Кіплінга «Кицька, яка гуляла сама по собі». Я там був Шакал, на секундочку. Він такий мерзотний, у реп´яхах», – Микола Луценко, телеведучий, актор. У перерві між виставами до Миколи Миколайовича підійшли дві жінки з телебачення. Вони шукали хлопця 10-11 років для нового проєкту. «А мені 30 років. Кажу, що я можу. А там Сузанна така інтелігентна була, не може сказати «Мужчина, йдіть звідси». Каже, що я не підходжу. А я кажу «Ні, я хочу на хлопчика». Будь-який хлопчик, дівчинка, все, що хочеш. Дивляться на мене, як на божевільного. А я ще в образі. Аби я не в образі, я ніколи б», – Микола Луценко, телеведучий, актор. Уже за кілька днів Миколі Миколайовичу зателефонували та запросили прийти на телебачення. Для дитячої передачі потрібен був актор на роль Задзеркальця, який, за сценарієм, заважає ведучому. «Негативні ролі для актора – це просто супер. Вони дуже яскраві, можна показати себе. Якось мені дала доля шанс і я використав цей шанс. І все», – Микола Луценко, телеведучий, актор. Далі з´явився телеканал «ICTV». Тут Микола Луценко багато озвучував за кадром.

«Американці запропонували цей формат погоди. Там був такий продюсер Том Бахтіста, він зразу на мене показав. «Оце він повинен бути», каже», – Микола Луценко, телеведучий, актор.

Тепер Микола Миколайович на пенсії і вже шість років живе в Чернігові. Неподалік міста має і дачу. Сюди переїхав після перенесеного інсульту. «Коли я сюди приїхав, зайшов на Вал і чую запах Качанівки. Я як лосось – він же вертається на запах. Туди, де він народився, отак і я. Чернігів – це гарне європейське місто. Магазини доступні. Те, що треба. Тут мене все влаштовує: і повітря, і вода в мене в квартирі артезіанська. Я був два роки тому в Стокгольмі, там вода шикарна. У Чернігові так само. Я десь читав, що людина нормально може жити в місті до півмільйона населення. Далі починаються проблеми», – Микола Луценко, телеведучий, актор. Однак Микола Луценко встигає не лише відпочивати на пенсії. Наше інтерв´ю перервав раптовий дзвінок режисерки Алли Заманської. «В мене інтерв’ю. це мій режисер. Ми з нею вже 26 років погоду робимо».

Микола Миколайович розповів, що перші три роки були найскладнішими, але й найцікавішими. Погода виходила у форматі трихвилинних скетчів. І щодня Микола Луценко грав різних персонажів. «То я продавщиця, яка погоду продає, то я міліціонер, то сторож. Навіть Джульєтту грав, яка вже звихнулася, від погоди здуріла. Але в нас не було ані гардеробу, нічого. Оце Аллочка з дому принесла все, що в неї є. Оці дівчата гримери робили з паперу мені якісь капелюхи, все на світі. Недарма кажуть, що бідність породжує креатин», – Микола Луценко, телеведучий, актор.

За цей час вийшла майже тисяча скетчів. Автором усіх сюжетів є Олена Косенко. Сценарист придумала і знамениту фразу для «Миколиної погоди», яку мали нагоду озвучити й ми. Журналіст – Ольга Лазун Оператор – Дмитро Дриганов

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь