Більше 100 рослин маку знищили ніжинські полісмени

 

 

 

 

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції виявили ділянку, де вирощувалося близько 120 рослин снотворного маку. Посів наркомістких рослин знищено.

Плантацію снотворного маку поліцейські виявили в ході відпрацювання одного з населених пунктів Бобровицької громади в обійсті 53-річної місцевої мешканки. Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські вилучили близько 120 рослин, схожих на снотворний мак.
Наркотичні рослини були висадженні на ділянці з чітко вираженими межами та мали ознаки оброблення. Їх вирощування без відповідних дозвільних документів заборонено законодавством України.
Рослини вилучені та направлені на експертизу.
Згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.
Поліція Чернігівщини нагадує, що нині в області триває оперативно-профілактична операція «МАК-2021». Вона має на меті виявлення та знищення нелегальних посівів наркомістких рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.
Поліція звертається до громадян з проханням: усім, хто має будь-яку інформацію щодо незаконних посівів наркомістких рослин, повідомляти за номером телефону «102».
 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь