У Ніжинській стоматполіклініці не вистачає дитячих стоматологів!

 

 

 

 

Реалії життя такі, що на прийом до стоматолога йдуть не лише дорослі, а й діти. Так, протягом червня поточного року у Ніжинській міській стоматологічній поліклініці зафіксовано 399 випадків лікування зубів у маленьких пацієнтів.

Про це на оперативній нараді сьогодні, 05 липня розповів генеральний директор О. Ігнатюк.

З його слів, огляд дитячих зубок і їх лікування здійснює один лікар на всю поліклініку. Раніше працювали ще два лікаря, але нині вони – у декретній відпустці. 

Тож роботи в дитячого стоматолога вистачає.

На сьогодні проблема з нестачею саме таких спеціалістів існує не лише в Ніжині, а по всій Україні, – підкреслив гендиректор. – Ніхто не виявляє особливого бажання працювати саме дитячим стоматологом. Можливо, одна із причин в тому, що до маленького пацієнта потрібно знайти підхід і, якщо батьки вдома дитину не готували до візиту в стоматологію, лікарю доводиться витрачати і власний час, і нерви на вмовляння просто відкрити рота.

 Всі ми розуміємо, наскільки важливо залишити у дитини лише позитивні враження від відвідування зубного лікаря… Але спеціаліст часто витрачає на це забагато часу, виконуючи роль і стоматолога, і психолога водночас… Збивається черга… Під кабінетом чекають інші діти…Усе це непросто, і наш лікар втомлюється і фізично, і психологічно”.

 Щодня до Ніжинської стоматполіклініки йдуть і їдуть на прийом чимало діток. Лікар приймає по 20 пацієнтів за зміну. І це – не лише ніжинці, а й жителі навколишніх сіл всього району, бо лише Ніжинський заклад може надати діткам спеціалізовану допомогу. 

“А проблем у дитячій стоматології не меншає, говорить О. Ігнатюк. – Батьки приводять як школярів, так і дошкільнят. Крім карієсу, серед захворювань домінують  флюороз (потемніння зубної емалі) та неправильний прикус”.

Олександр Ігнатюк запевнив, що не втрачає надію таки розшукати ще одного, а в ідеалі двох стоматологів, які виявлять бажання працювати з дітками: “Відправив листи в усі медичні інстанції, сподіваюсь, результат буде”. 

 

Джерело: Ніжин на долонях

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь