12 порад, як підняти собі настрій

 

 

 

 

Порухатися, подихати та вдатися до “кольорової терапії” – 12 дієвих порад пропонує сайт GoWeLoveIt.

Поговоріть із кимось. Якщо вам тяжко на душі, зателефонуйте коханій людині або другові. Люди, які щиро вас люблять, зроблять усе, щоби вас підбадьорити. Ви ж згодні на те саме заради них.

Рухайтеся. Очистіть розум та перезавантажте свої думки за допомогою фізичного навантаження. Походіть, потанцюйте чи побігайте. Це вивільнить ендорфіни та майже одразу додасть вам енергії. Якщо ви сидите в офісі, хоча б попіднімайте руки та витягніть ноги

Вийдіть надвір. Дослідження довели, що люди, які багато часу проводять надворі, мають значно менше симптомів депресії та тривоги, ніж ті, хто цілий день сидить у приміщенні. Кілька хвилин на сонечку підвищать рівень вітаміну Д.

Дихайте. Приділіть хвилинку тому, щоби розслабитися та глибоко подихати. Кілька таких дихальних пауз на день виведуть із вашого тіла до 70% токсинів, покращать травлення та наситять кров киснем.

Уникайте “негативних” людей. Ніщо так не впливає на ставлення до життя, як негативні люди, якщо такі вас оточують. Вони можуть бути поряд у реальному житті або в онлайні. Позбуватися такого спілкування – це не егоїзм, а турбота про себе, від цього ви станете щасливіші.

Виконайте важливу справу. Викресливши зі свого списку щось важливе, до чого ніяк не доходили руки, ви відчуєте задоволення та підйом настрою.

З’їжте смачненького. Імовірно, у вас кепський настрій, бо ви голодні. З’їжте корисний снек, заждіть, поки він засвоїться та продовжуйте займатися своїми справами. Є шанс, що настрій зміниться на краще.

Попийте води. Зневоднення може бути причиною поганого настрою, головного болю та відчуття втоми.

Допоможіть іншим. Можливо, не лише вас зараз кепсько. Напишіть другові гарного листа чи повідомлення в Facebook або Twitter, вигадайте веселий статус. Зробити щось добре – це швидкий спосіб змусити й себе всміхнутися.

Змініть оточення. Кольори дуже сильно впливають на настрій. Червоний та жовтий, наприклад, додають енергії. Придбайте кімнатну рослину, вона зробить повітря коло вас чистішим. Поможе й трохи прибрати. Це наведе лад і в душі.

Зверніться до творчості. Пишіть, малюйте, слухайте музику, дивіться смішні шоу та переглядайте оптимістичні постери. Створіть собі спеціальний плейліст для поганого настрою та тримайте під рукою блокнот, де можна малювати карикатури. Якщо вже й це не допоможе – задайте в Google “смішні котики”.

Зробіть крок назад. Напишіть список із трьох речей, за які ви вдячні в своєму житті, а ще поміркуйте про те, що могло бути гірше. Дозвольте собі змінювати речі, якими ви не задоволені, зокрема власний настрій.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь