Ніжинщина: дитині без батьків придбають житло

 

 

 

 

19-річному Юрію Булавці з Фастівців на Бахмаччині, що має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, придбають житловий будинок у Мені за кошти державного бюджету.

Про це кореспонденту Високого Валу телефоном повідомив начальник управління соціального захисту населення Ніжинської райдержадміністрації Володимир Другаков.

За його словами, 7 липня «добро» на це дали члени профільної районної комісії  під головуванням заступниці голови РДА Людмили Желади. Йшлося про хлопця зі складною долею. Суд позбавив батьківських прав його батьків. До 2007 року Юрій перебував у у Прилуцькому будинку-інтернаті, а опісля – у прийомній родині у Мені.

«Дитина перебувала на квартирному обліку у колишньому Бахмацькому районі і їй була виділена у 2020 році грошова компенсація 402 225 гривень на придбання житла, як субвенція з державного бюджету. На вторинному ринку нерухомості Юрію знайшли двоповерховий житловий будинок у Мені на вулиці Толстого загальною площею 114 квадратних метрів. Оселю газифіковано, підключено до електромережі, Інтернету, є газове опалення, водопостачання та каналізація. Будинок облаштовано побутовою технікою (холодильник, духова шафа, мікрохвильова піч, пральна машина, 2 телевізори, комп’ютер, 3 кондиціонери тощо) і меблями», – розповів Другаков.

Згідно до акту обстеження,  житло є придатним для проживання та відповідає санітарним нормам. Тепер, після надання чиновниками дозволу, вказані гроші мають перерахувати на рахунок продавця для придбання будинку.

Після приєднання Бахмаччини до укрупненого Ніжинського району у 2020 році житло придбали для 6 дітей, позбавлених батьків.

Фото  ілюстративне

 

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь