Ще шість вулиць Ніжина отримали нове сучасне освітлення

 

 

 

 

Основне призначення вуличного освітлення – це освітлення тротуарів, вулиць міста та магістралей в темний вечірній і нічний час доби. Основні прилади, які застосовуються з цією метою – вуличні ліхтарі. Вони повинні мати великий коефіцієнт розсіювання. Їх розміщують високо над землею для того, щоб розсіяне світло освітлювало якомога більшу територію.
Нагадаємо, що КП «ВУКГ» виграло два тендери на виконання низки послуг по освітленню вулиць Ніжина. Крім ремонту ліхтарів та заміни перегорілих ламп, електрики підприємства монтують повністю нові лінії освітлення на тих вулицях, де досі в темну пору доби стояла суцільна темрява.
З початку робіт по монтуванню ліній освітлення у Ніжині, комунальним підприємством “ВУКГ” вже було виконано повний монтаж на вулицях: 15 Вересня, Трудова, Глінки, Біляєва, Шепелівська, Каталеївська, Таборний (провулок), Коцюби, Липіврізька, Нахімова, Чайковського, Горбачевського, Кривця, Пушкіна, Тернавіотів, Уненізька, Овдіївська (№№160-168, 250-338), Богуна, Березанська.
Наступним кроком масштабного освітлення вулиць міста стали 6 вулиць, а саме:
Панфілова: встановлено 10 траверс, 10 ліхтарів та підвішено 500 метрів кабеля живлення;
• Матросова: встановлено 22 траверси, 22 ліхтарі та підвішено 500 метрів кабеля живлення;
• Смолянчук: встановлено 9 траверс, 9 ліхтарів та підвішено 500 метрів кабеля живлення;
• Солодовник: встановлено 7 траверс, 7 ліхтарів та підвішено 350 метрів кабеля живлення;
• Павлівська: встановлено 10 траверс, 10 ліхтарів та підвішено 500 метрів кабеля живлення;
• Друзів: встановлено 14 траверс, 14 ліхтарів та підвішено 550 метрів кабеля живлення;
На цих вулицях були встановлені сучасні та енергоефективні світлодіодні ліхтарі ДКУ ONE LED Street COB 30W, які пройшли успішну перевірку на вулицях Ніжина часом та складними погодними умовами, протягом декількох останніх років. Попередньо, перед монтажем освітлення електриками КП «ВУКГ» власноруч виготовлено металічні траверси, що повинні міцно тримати ліхтарі.
Наступними вулицями, де буде відбуватись монтування будуть – Кооперативна, Доброліжа та у провулку Курганський.
Слід зауважити, що з початком монтування нового вуличного освітлення у Ніжині, комунальним підприємством «Виробниче управління комунального господарства» впроваджено систему живлення електричною енергією ліхтарів за допомогою кабеля, а не дротів без ізоляції. Така система суттєво покращує якість живлення вуличного освітлення та запобігає коротким замиканням на лініях. При живленні світильників за допомогою кабелів та відсутністю коротких замикань, значно подовжується робота як світильників, так і ламп до них.
Щодо ліхтарів які були встановлені на вищезгаданих вулицях, то вони мають консольний тип та великий запас потужності. Корпус виготовлений з якісного матеріалу (алюмінієвий сплав) та має сталевий колір. В цих світильниках встановлено світлодіоди потужністю 30 Ват, що випромінюють біле світло з потужністю близько 300 Ват при перерахунку на світло звичайних ламп накалювання.
За матеріалами КП ВУКГ

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь