Міська рада виграла суд: приміщення аптеки №13 буде використовуватись для потреб міста

 

 

 

 

Міська влада робить все для того, щоб Ніжин ставав сучаснішим і комфортнішим. Одним із таких кроків було прийняте рішення про переміщення ДРАЦСу, який нині розташовано біля базару,  у приміщення по вулиці Гоголя, де надає послуги  управління соціального захисту населення. Старовинна, архітектурно довершена будівля з білими колонами найкраще підходить для урочистих подій!

Відповідно, й управління соціального захисту потрібно розмістити в центрі, щоб ніжинцям було зручно. Найбільш оптимальний варіант для цього – приміщення на початку вулиці Овдіївська ,  на першому поверсі вбудовано-прибудованого до п’ятиповерхового цегляного житлового будинку, де нині розміщується Аптека №13.

Це приміщення загальною площею 318,1 кв.м належить до комунальної власності територіальної громади нашого міста, але довгий час його орендує Товариством з обмеженою відповідальністю «Аптека – 13», де директором є Валерій  Козирєв. Договір оренди було заключено ще у 2015 році, і протягом усіх цих 6 років, хоч приміщення й використовувалось наповну, вартість оплати за орендоване майно була низькою. А це – одна із проблем нашого міста, коли орендарі не сплачують податки в повному обсязі, й від цього страждає міський бюджет.

31 грудня 2020 року термін дії договору закінчився. Ніжинська міська рада, балансоутримувач  направляли листи у відповідні інстанції, щоб повернути майно ТГ Ніжина. В свою чергу, ТОВ «Аптека – 13» також направила дві заяви про продовження договору оренди.

Рішенням 2 сесії УІІІ скликання Ніжинської міської ради від 27.11.2020 було відмовлено у продовженні договору, оскільки: по-перше, договір було продовжено постановою Північного апеляційного господарського суду від 29.05.2019, по-друге,  у орендаря відсутнє право на отримання  в оренду комунального майна без проведення аукціону , по-третє, орендар не включений до Переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню.

Таким чином, Ніжинська міська рада прийняла рішення відмовити орендарю В. Козирєву і використовувати вищезазначене майно для власних потреб, а саме – для розміщення в майні структурних підрозділів управління соціального захисту населення.

Та виявилося не так просто втілити в життя задумане.

Перешкодою стало те, що підприємець В. Козирєв не звільнює приміщення, незважаючи на  рішення сесії, на якій йому було відмовлено. Орендар не погодився з вищезазначеним рішенням,  подав до суду і… програв.

Усі оскарження Валерія Козирєва зазнали поразки. 

Остаточне рішення було прийняте судом, від 23 липня поточного року, про те, що рішення Ніжинської міської  ради є законним і обгрунтованим.

Валерію Козирєву відмовлено у задоволенні позову.

Таким чином, постанова суду підтверджує правильність прийняття рішення міською радою стосовно непродовження терміну дії оренди приміщення, де нині ще розташовується аптека.

Далі – його  буде використано для потреб міста, тобто тут  будуть надавати ніжинцям свої послуги спеціалісти управління соціального захисту населення, а вулиця Гоголя стане свідком урочистих подій, адже саме там буде розміщено ДРАЦС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь