Алея каштанів: бажання ніжинської громади буде враховано

 

 

 

 

Сьогодні, 29 липня на засіданні виконавчого комітету розглядали електронну петицію М. Козирєвої, щодо збереження ніжинських каштанів.

Пише сайт “Нежатин”

Раніше ми писали: Таємниця рожевих точок. Хто їх поставив на каштанах на вул. Гоголівській і навіщо?

Після того, як заступник міського голови Федір Вовченко зачитав усім присутнім дане звернення, заступниця начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко озвучила відповідь на петицію.

Вона повідомила, що Управлінням ЖКГ та будівництва замовлено проєкт по об’єкту “Капітальний ремонт дороги по вул. М.Гоголя” у ТОВ “Дорпроєктбуд” з міста Чернігів. Проведено тендерну процедуру закупівлі вказаних в проєкті робіт через електронну систему “Prozorro”. В результаті торгів визначено виконавця ТОВ “Чернігів Буд” також з міста Чернігів. Проєктом капітального ремонту передбачено: демонтаж існуючого покриття та бордюрів, виконання мощення ФЕМ в одному рівні з організацією поверхневого водовідведення, включена заміна водопровідної мережі з колодязями на всій протяжності вулиці, також заміна стовпів освітлення, встановлення чавунних урн, лавок. Для підвищення туристичної привабливості планується виконати фрагменти мощення дубовою дошкою та історичною бруківкою.
Посилання на закупівлю в системі: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-02-010642-b
Такж Світлана Сіренко зазначила, що УЖКГтаБ  було надано лист-замовлення до ДЕРЖАВНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ЛІСОЗАХИСНОГО ПІДПРИЄМСТВА “КИЇВЛІСОЗАХИСТ“.  Спеціаліст робив обстеження даних дерев і ставив певні мітки. Це ті місця, де брали матеріал для визначення його стану. Офіційний звіт, щодо обстежень дане підприємство надасть 30 липня. “Огляди зелених насаджень ми здійснюємо за необхідності та за зверненнями мешканців та підприємств усіх форм власності. – підкреслила вона – бажання громади, щодо збереження алеї каштанів, що по вул. Гоголя прийняте до відома та буде враховано. Насьогодні, комісія зі зберганян зелених зон діє, в яку входять як представники комунальних підприємств так і викладачі Ніжинського університету“.
Щодо проведення громадських слухань вона зазначила, що це скорегований проєкт, який був розроблений в попередні роки, неодноразово його розглядали на містобудівній раді, до якої залучена громадськість нашого міста та вільний доступ.
Ми виходили на вулицю Гоголівська, залучали істориків, заслуховували їх побажання – говорить Світалана Сіренко – тому законних підстав для того, щоб даний проєкт виносився на громадські обговорення немає. Але я ще раз наголошу. про те, що побажання щодо збереження алеї каштанів нами враховано“.
 До вашої уваги -повний текст відоповіді за посиланням:

До теми: 30 % каштанів на вулиці Гоголя у Ніжині у задовільному стані: чи залишать їх після реконструкції

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь