Станіслав Кудлай: з майбутньою професією я визначився ще в школі

 

 

 

 

30 липняДень системного адміністратора

Професія системного адміністратора в сучасному світі просто незамінна. Вже неможливо уявити собі зараз як би ми жили без наших шановних сисадмінів, адже на них покладено одне з найбільш відповідальних завдань – забезпечення надійної інформаційної взаємодії між нами. Робота великих і малих корпоративних мереж, глобальної мережі Інтернет, величезна кількість локальних систем і програмних комплексів, що включають в себе не тільки поштові системи або сервери баз даних, а також багато іншого – все це налагоджено і функціонує завдяки фахівцям цієї унікальної професії. Пише dilovamova.com

З одним із таких фахівцім і поспілкувалися журналісти «Нежатин»

Тож, знайомтеся – Головний спеціаліст, системний адміністратор відділу господарського забезпечення ніжинської міської ради Станіслав Кудлай

Хто чи що вплинув на вибір професії, з чого все почалось?

З майбутньою професією я визначився ще в школі. На той час комп’ютерна техніка лише набирала оберти, комп’ютери починали встановлювати в багатьох організаціях, і я просто побачив в цьому перспективу, та й її ремонт мені завжди давався легко. Перші ноутбуки і комп’ютери я розбирав без інструкцій і консультацій.

Яким повинен бути справжній системний адміністратор, як Ви вважаєте?

В першу чергу у системного адміністратора повинно бути надмірне терпіння. Іноді бувають моменти, коли потрібно щось пояснити звичайному користувачу по телефону, а це буває досить не просто. Також повинна бути наполегливість, без неї важко буде виконати певні завдання.

Ясна річ, що до вас часто звертаються люди з різними питаннями іноді, скажімо, так, для вас досить елементарними. Яка фраза користувача може найшвидше вивести з себе сисадміна?

Нещодавно був неординарний випадок. Користувач зателефонував і сказав що у нього не працює принтер і потрібно вирішити питання дуже швидко. Приїхавши на місце, я знайшов причину в перші секунди, принтер просто був вимкнутий з мережі.

Взагалі кумедних і абсурдних випадків буває досить багато, просто деякі не буду озвучувати, залишимо це між нами. (Посміхається – авт.)

Чи можна за якоюсь зовнішньою рисою впізнати сисадміна?

Мені здається, що ні. Є стереотипи, що комп’ютерщик або програміст повинен бути в окулярах, блідий, худий і з мішками під очима. Я навчався і працював з різними людьми і не можу сказати, що є якісь ознаки у зовнішньому вигляді, за якими можна визначити системного адміністратора.

Чи часто друзі звертаються до вас за комп’ютерною допомогою, вважаючи всезнаючим?

Досить часто звертаються. У багатьох знайомих, друзів, родичів на комп’ютерах встановлений віддалений доступ і я допомагаю їм з комп’ютерами, з вибором і покупкою даної техніки для певних цілей, але я не вважаю себе всезнаючим.

Є такий вислів «сапожник без сапог». Чи вся ваша особиста компютерна техніка в порядку?)..

Цей вислів не про мене. Не можу просто сидіти й дивитись, що у мене щось не так працює, шумить, чи довго думає.

Моя техніка повинна працювати як належить, бо мій комп’ютер може підвести не лише мене, а й інших людей, якщо терміново треба буде вирішити якусь дистанційну проблему.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь