Що із якістю води на Голубих озерах?

 

 

 

 

«Отруївся після відпочинку на Голубих озерах». Днями таким тривожними повідомленнями рясніли чернігівські групи у популярних соцмережах. Деякі «грішили» на якість води у водоймах, а окремі дописувачі прямо вказували на наявність кишкової палочки в ній.

Прояснити ситуацію намагався кореспондент Високого Валу.

Як запевнила речниця Держспоживслужби в Чернігівській області Надія Балінська, за останні чотири роки жодної офіційної скарги, ані письмової, ані в електронному вигляді, на якість води або харчування на Голубих озерах від відпочивальників не надходило.

«У санстанції з нами є взаємозвязок. Ми разом контролюємо дотримання санітарного законодавства. Перевірки господарюючих субєктів проводимо регулярно. За відсутності скарг — один раз на два роки, за їх наявності — частіше», — сказала Балінська.

 

 

 

«Хвилюватися нема чого», — про це повідомив телефоном власник еко-комплексу «Голубі озера» Іван Чаус.

«Я працюю тут з 2013 року. І не памятаю жодного звернення про серйозні отруєння. Позаминулого року відпочивальники просили про допомогу. Казали, що отруїлися харчами, які привезли з собою. Ми їм дали пігулки», – сказав Чаус.

Він додав, що кожного місяця проби води в Голубих озерах бере офіційна лабораторія. Востаннє це було в червні цього року. Всі показники були в нормі.

Під час написання цієї статті на офіційній сторінці еко-комплексу в Facebook з‘явилося оголошення, що вже завтра до них приїжджає комісія для забору води на проби.

 

Фото — ілюстративне.

Скріни зі спільноти «Типовий Чернігів»

val.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь