Один із ніжинських музеїв занесений до Всеукраїнського реєстру музеїв України

 

 

 

 

Народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи (місто Ніжин Чернігівської області)
2001 рік – у рамках 10-річчя Незалежності України в Ніжинській дитячій хореографічній школі відкрито Музей українського старовинного костюму та побуту.
2009 рік – Музею присвоєно звання «народний».
Народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи занесений до Всеукраїнського реєстру музеїв України.
Музей має п’ять основних експозиційних розділів (590 експонатів):
 Український рушник
 Український старовинний костюм
 Предмети домашнього вжитку та побуту
 Експозиційний розділ, присвячений Т.Г.Шевченку
 Культурно-етнографічний простір «Українська світлиця» (відкритий у 2019 році у рамках святкування 25-річчя Ніжинської дитячої хореографічної школи).
«Українська світлиця» Ніжинської дитячої хореографічної школи працює в напрямку дослідження сучасного українського мистецтва періоду незалежної України. Тут проводяться творчі зустрічі з митцями міста Ніжина та України, відкриті засідання мистецького клубу «Ліра», народні свята та гуляння, шкільні виховні заходи (бесіди, лекції, години спілкування) тощо.
Культурно-етнографічний простір «Українська світлиця» Ніжинської дитячої хореографічної школи – сучасний мистецький осередок, де переплітається минуле і сучасне, де сама атмосфера спонукає до творчості, надихає на нові звершення.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь