Чи повинен водій пропустити пішохода, якщо той ще не ступив на «зебру»?

 

 

 

 

Чи повинен водій пропустити пішохода, якщо той ще не ступив на «зебру» — суд роз’яснив

Верховний суд України у своєму рішенні від 04.12.2019 у справі №751 / 4821/17 дійшов висновку, що пішоходи на нерегульованих пішохідних переходах мають перевагу в русі перед автомобілями тільки з моменту, коли вони ступили на перехід, повідомляє компанія «Дорожній адвокат» .

У 2017 році в Чернігові поліцейські оштрафували водія на 255 гривень за те, що він, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому знаходився пішохід, не зупинився, щоб дати йому дорогу. Поліція вважала, що водій порушив пункт 18.1 ПДР і 1-ю частина 122-ї статті КУпАП.

Водій з таким судовим рішенням не погодився і подав апеляцію. В кінцевому підсумку справа потрапила на розгляд Верховного суду.

Верховний суд, вивчивши обставини справи і пославшись на закони, прийшов до висновку, що пішоходи на нерегульованих пішохідних переходах мають перевагу в русі перед автомобілями тільки з моменту, коли вони ступили на перехід.

Якщо вони стоять перед переходом, або йдуть до нього, то у них переваги в русі перед машинами немає. В цьому випадку пішоходи повинні чекати, коли проїде автомобіль.

Джерело: puer.net.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь