Новий рік – не за горами: для Ніжина планують придбати новорічну ілюмінацію

 

 

 

 

Серпень – у розпалі, а у Ніжині вже думають про Новий рік. Зарано, скажете ви? Анітрохи, якщо врахувати те, що саме зараз ціни на новорічні ілюмінації (а яке свято без них?) значно нижчі, ніж з настанням холодів.

Повідомляє Нежатин.

Тож сьогодні, 16 серпня, у міськвиконкомі відбулася нарада під головуванням депутата, радника міського голови Сергія Охонька, темою якої стало придбання для нашого міста святкової новорічної ілюмінації та її облаштування.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, начальник управління культури і туризму  Тетяна Бассак, начальник відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко, заступник начальника відділу Воробйов Андрій, головний спеціаліст управління культури і туризму Ніжинської міської ради Роман Желєзко, заступник начальника КП “ВУКГ” Владислав Корман та заступник начальника УЖКГ та Б Світлана Сіренко.

“Є пропозиція, – зазначив С. Охонько, – прикрасити локації від вулиці Козачої й до Газового мосту вниз. І, звісно, вулицю Гоголя та центральну площу. Це має бути один довершений світловий ансамбль по всім будівлям та деревах. Потрібно обрати кампанію, яка допоможе підготувати нам концептуальне комплексне рішення, упорядкувавши те, що ми маємо, з тим, що нам запропонують”.

Сергій Миколайович підкреслив, що важливо якнайшвидше сформувати бачення по комплексному новорічному освітленню центру міста та визначитися із приблизною вартістю й виставити дану закупівлю на ProZorro. І в цей же час потрібно провести консультації із підприємцями, чиї заклади розташовані на вищезгаданих вулицях, щодо їх співфінансування в даному проєкті.

Термін на те, щоб розпочати конкретні дії з тими підприємцями, які займаються постачанням святкових ілюмінацій – тиждень.

Висловилася Наталія Бойко, яка зазначила: “Наше спільне бачення – розмістити ілюмінацію на опорах і  зробити розтяжку між магазинами на площі. Також є ідея – щоб ілюмінація відображала  бренд міста Ніжина”.

Обговорення тривали довго, ситуацію ускладнює те, що не всюди є опори і дерева, а для того, щоб все виглядало гармонійно, це є однією з умов.

Щодо того, як саме буде виглядати ілюмінація, ще немає чіткого рішення. Є кілька варіантів, і, для того, аби прийняти єдине вірне, потрібно провести зустріч з спеціалістом-дизайнером тієї організації, яка пропонує Ніжину свої послуги. Тоді можна буде реально оцінити ситуацію і зорієнтуватися, скільки локацій буде задіяно, де саме і який вигляд вони будуть мати.

З цією метою Наталія Бойко в ході наради провела перемовини з організацією, яка спеціалізується на дизайні ілюмінацій. Найближчим часом буде проведено зустріч, в ході якої, сподіваємось, буде поставлено всі крапки над “і”. І напередодні Нового року наше місто усміхнеться нам засніженими святковими ілюмінаціями…

Центральне фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь