У Ніжині відбулася зустріч ГО “Товариство “Чернігівське земляцтво” та ОТГ Ніжинського району

 

 

 

 

18 серпня, у гостинній залі Ніжинського агроінституту відбувся семінар, на якому зустрілися представники ГО «Чернігівське земляцтво».

Повідомляє Нежатин.

ГО «Чернігівське земляцтво» — об’єднує громадян, що народилися, навчались чи працювали на Чернігівщині, або вихідцями з Чернігівщини були їх предки, а на сьогодні проживають за межами рідного краю.

Сьогоднішній семінар зібрав голів об’єднаних територіальних громад Ніжинського району.

Тема зустрічі – налагодження комунікацій між ГО “Товариство “Чернігівське земляцтво” та об’єднаними ТГ Ніжинського району.

Захід відкрив голова ГО “Товариство “Чернігівське земляцтво” Віктор Ткаченко – голова ради товариства з березня 1999 року.

Семінар пройшов під патронатом очільника Ніжинської райдержадміністрації Григорія Ковтуна.

Також на зустріч представників Чернігівського земляцтва завітав міський голова Олександр Кодола.

Земляцтво консолідує зусилля вихідців із Чернігівщини для:

• захисту їх національно-культурних, економічних, соціальних інтересів,

• сприяння будівництву незалежної, демократичної, соціальної та правової Української держави,

• сприяння соціально-економічному розвитку Чернігівщини,

• пропаганди історії, відновлення пам’яток історії і культури, традицій Чернігово-Сіверської землі.

Голова ГО “Товариство “Чернігівське земляцтво” Віктор Ткаченко нагадав:

“Цього року, 22 березня, ГО “Товариство “Чернігівське земляцтво” виповнилося 25 років. Так склалося, що у 1996 році доля ніжинців, й інших жителів Чернігівської області, які оселилися і проживають у Києві, й спонукала до створення нашої організації. Засновником ГО був Ю. Мушкетик, а першим керівником – Павло Мисник”.

Віктор Ткаченко зазначив, що у вересні цього року має відбутися масштабна конференція Чернігівського земляцтва, за участю всіх керівників ОТГ.

Депутат Ніжинської міської ради, радник міського голови та голова Ніжинського осередку ГО “Товариство “Чернігівське земляцтво» Сергій Охонько зазначив:

“Радий вітати шановне товариство на нашій гостинній ніжинській землі! Відзначу, що наша спілка потужно працює. Ми маємо на меті налагодити співпрацю з усіма керівниками громад Ніжинського району. Найближчі робочі плани – проведення зустрічей, на яких ми деталізуємо нашу співпрацю, залучимо ЗМІ, адже люди мають більше знати про нашу діяльність. Крім цього, хочемо провести кілька масових заходів і у столиці“.

Зустріч вийшла особливо теплою, адже не обійшлося без подарунків… Так, Саєнко Ніна Олександрівна від себе особисто і від музею О. Саєнка в Борзні на Чернігівщині презентувала Сергію Охоньку книги.

Також незмінний керівник ГО Віктор Ткаченко подарував яскравий годинник очільнику РДА Григорію Ковтуну,

і пізнавальну книгу “Сіверські крижалі” – меру Ніжина Олександру Кодолі.

А також Андрій Пінчук, голова Бобровицького відділення ГО “Товариство “Чернігівське земляцтво” подарував книгу Г. Ковтуну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь