Про вагітність 12-річної школярки з Чернігівщини – у сьогоднішньому випуску «Стосується кожного»

 

 

 

 

У п’ятницю, 20 серпня, о 18:00 дивіться на «Інтері» новий випуск соціального ток-шоу «Стосується кожного» під назвою «Вагітна у 12».

У студії проєкту – відверта розмова про доросле життя 12-річної школярки з Чернігівської області. Гості та експерти програми обговорюватимуть причини та наслідки дитячої вагітності, а також постараються з’ясувати, яка доля чекає малюка. 12-річна Наталія, яка щойно закінчила сьомий клас, готується стати хорошою мамою.

З батьком своєї дитини, 17-річним Сергієм, школярка познайомилася завдяки батькам. Про цікавий стан 12-річної дочки багатодітна мати Людмила дізналася, коли дівчинка була вже на десятому тижні вагітності. Тоді ж про скандальну ситуацію стало відомо й правоохоронцям. Після народження дитини Сергію загрожує реальне тюремне покарання, однак батьки хлопця запевняють, що їхній син став жертвою обману і не знав про справжній вік Наталії.

До студії «Стосується кожного» приїде 30-річна Людмила, щоб пояснити, чому так сталося: замість спокійного навчання у восьмому класі та підліткових розваг із друзями її 12-річна дочка скоро стане мамою і буде виховувати власну дитину. Як близькі сприйняли новину про цікавий стан дівчинки? Чим небезпечна рання вагітність? Самі закохані вже будують спільні плани на майбутнє: вибирають ім’я дитині та щиро кажуть, що не винні у своєму дорослому коханні. Чи готова Наталія стати мамою в такому ранньому віці? Як змінилося ставлення Сергія після того, як він дізнався про вагітність подруги? Чи готовий хлопець взяти на себе відповідальність? І яке покарання йому може загрожувати за близькі стосунки з 12-річною дівчинкою? Чому про вагітність у ранньому віці ми тепер чуємо частіше?

Відкрито на цю тему сьогодні говоритимуть провідні фахівці країни: психолог Олена Рихальська, гінеколог Тетяна Татарчук, адвокат Мирослава Сорока, експерт із прав дітей Світлана Клочко, багатодітна мати Олена Салманова, актриса Віра Кобзар.

«Пологи в підлітковому віці – не рідкість, – каже гінеколог Тетяна Татарчук. – У 2020 році в Україні малолітні дівчата народили 114 дітей. Статистика підтверджує, що сьогодні підлітки часто починають з сексуального лібідо, минаючи стадії платонічного та еротичного лібідо. В результаті у них формується психологічна прірва – в дорослому віці вони не вміють любити, не відчувають глибоких емоцій, оскільки в період дозрівання вони не отримали необхідного досвіду. І це біда сучасності в усьому світі. Не кажучи вже про те, що є певні ризики пологів у підлітковому віці».

Відсутність батьківського контролю чи недоліки сексуального виховання в сім’ї? І взагалі – чи можлива любов у 12 років? Відверта розмова про доросле життя наших дітей – сьогодні о 18:00 в студії програми «Стосується кожного». Не пропустіть!

Пресслужба телеканалу “Інтер”

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь