Зміни по субсидії: роз’яснює Ніжинське управління

 

 

 

 

На Урядовому порталі оприлюднена постанова КМУ від 11 серпня 2021 року №842, якою внесені зміни до низки актів, які стосуються пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги.

У Положенні про порядок призначення житлових субсидій закріпили, що житлові субсидії призначаються у разі купівлі квартири (будинку) на суму, що перевищує 50 тис. гривень за умови, що купівля житла відбулась протягом шести місяців після продажу іншого житла, яке було єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтверджуючих документів.

Для визначення права для призначення субсидії не впливатиме  наявність у власності більше ніж одного житлового приміщення, отриманого дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, особою з їх числа за рахунок державного чи місцевого бюджету та житлові приміщення у гуртожитках.

Постановою вилучається норма про зазначення в заяві про призначення житлової субсидії номеру мобільного телефону в осіб, які є претендентами на отримання житлової субсидії, оскільки з 1 травня 2021 року вона надається виключно у готівковій формі.

Кабінет Міністрів України скасував норму, введену навесні 2020 року, про збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги при призначенні субсидій. Підвищений норматив буде діяти тільки в разі введення в регіоні «червоного» рівня карантину.

Також постановою доповнено перелік документів для включення інформації про іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.

Консультації з зазначених питань можна отримати за телефонами: по субсидії – (04631)7-18-12,  (098)3485056,  (098)8832704; по пільгам – (04631)2-54-13,  (097)8061839.

Управління соціального захисту населення

Ніжинської міської ради

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь