У Ніжині готуються до організації та проведення осіннього призову: деталі

 

 

 

 

Рішення “Про організацію та проведення на території Ніжинської територіальної громади чергового призову на строкову військову службу громадян України у жовтні-грудні 2021 року” розглянули та прийняли сьогодні, 26 серпня на засіданні виконавчого комітету

Повідомляє «Нежатин»

Прийняття даного рішення передбачає цілий ряд рекомендованих заходів по забезпеченню чергового призову громадян 1994 2003 років народження на строкову військову службу

до Збройних Сил України у жовтні грудні 2021 року, а саме:

Військово обліковим столам навчальних закладів м.Ніжина

  1. Начальникам військово – облікових столів Ніжинського державного університету ім. М.Гоголя, ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інституту», Ніжинського коледжу культури та мистецтв ім. М. Заньковецької, Ніжинського медичного коледжу, Ніжинського професійного аграрного ліцею Чернігівської області, загальноосвітніх шкіл міста подавати до Ніжинського РТЦК та СП інформацію про призовників, які відраховані або переведені на заочну форму навчання. Інформацію про відрахування студентів і учнів подавати у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки не пізніше як у п’ятиденний термін з моменту підписання наказу про відрахування.
  2. У період проведення призову, крім того, щоденно подавати до Ніжинського РТЦК та СП за телефонами 7-17-71, 7-18-21 інформацію про зміну сімейного стану, адреси місця проживання, або стан здоров’я призовників, які підлягають відправці у війська.
  3. Спільно з начальниками відділів кадрів, при розрахунку відрахованих учнів або студентів, які закінчили навчання, обов’язково перевіряти в обхідному листі наявність відповідної відмітки Ніжинського РТЦК та СП.
  4. При зарахуванні призовників на навчання до навчальних закладів, перевіряти наявність у них військовооблікових документів, відмітки територіального центру комплектування та соціальної підтримки про прийняття на облік, а при їх відсутності направляти призовників до Ніжинського РТЦК та СП.
  5. Оповіщати призовників про явку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, представляти на розгляд призовної комісії документи на юнаків для надання їм відстрочки від призову для продовження навчання.

Житлово-експлуатаційним підприємствам м.Ніжина

  1. Керівникам КП «Служба Єдиного Замовника», КП «Керуюча компанія «Північна», ТОВ «Комунальник», головам ОСББ визначити посадових осіб, відповідальних за оповіщення призовників про явку на призовну комісію Ніжинського РТЦК та СП і забезпечити їх прибуття для інструктивного заняття, що відбудеться 01 вересня 2021 року о 12 00 у приміщенні Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
  2. Забезпечити своєчасне вручення повісток юнакам про явку на призовну комісію; корінці повісток, з особистим підписом призовника, надати у відділення призову Ніжинського РТЦК та СП протягом 5ти діб від дати вручення таких повісток.
  3. Контролювати стан виконанням правил військового обліку та своєчасно повідомляти Ніжинський РТЦК та СП щодо осіб призовного віку, у яких сталися зміни у сімейному стані, зміни прізвища, а також про тих, які допускають порушення чинних правил військового обліку.

Медичним закладам м. Ніжина

  1. Керівникам лікувально профілактичних закладів Ніжинської міської ОТГ довести завідуючим відділеннями вимоги щодо першочергового обстеження і лікування призовників, згідно зі списками і направленнями, що подаються Ніжинським РТЦК та СП.
  2. Не допускати обстеження і лікування призовників без направлень територіального центру комплектування та соціальної підтримки (за винятком ургентних випадків), а також, у разі якщо у направленні вказаний інший лікувальний заклад. У випадку ургентного поступлення призовника до лікувального закладу, завідуючому відділенням цього ж дня негайно повідомити Ніжинський РТЦК та СП за телефонами 71771, 71821 прізвище, ім’я та по батькові, рік народження, діагноз і термін лікування хворого.
  3. Звернути увагу всіх лікарів на те, що у випадку відсутності наявності місць і неможливості обстеження призовника в зазначеному лікувальному закладі, завідуючий відділенням на зворотному боці направлення вказує, коли призовнику буде надано місце для обстеження у лікарні. При цьому, запис підтверджується підписом завідуючого відділенням та відповідною печаткою.

Ніжинському відділу поліції ГУ НП в Чернігівській області, сектору ведення реєстру територіальної громади міста

  1. З метою забезпечення правопорядку, недопущення порушень на призовній дільниці під час відправки призовників до обласного збірного пункту, призначати і виділяти у розпорядження начальника Ніжинського РТЦК та СП наряд поліції.
  2. При отриманні санкціонованої міжрайонним прокурором постанови на розшук, затримання та примусову доставку призовника до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у межах компетенції та чинного законодавства організувати виконання необхідних пошукових та оперативно – слідчих заходів з метою винесення медичною та призовною комісіями м. Ніжина, в присутності даного громадянина, рішення про відношення його до військової служби.
  3. Рекомендувати начальнику сектору ведення реєстру територіальної громади міста з метою уникнення випадків вибуття в іншу місцевість громадян призовного віку та військовозобов’язаних запасу, реєстрацію даної категорії громадян за новим місцем проживання проводити у взаємодії з Ніжинським РТЦК та СП.

 

Повний текст даного рішення можна переглянути на офіційному сайті НМР за посиланням: nizhynrada.gov.ua

 

фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь