Ніжинський професор презентував книгу до 30-річчя Незалежності України

 

 

 

 

19 серпня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги Олександра Бойка «30 років незалежності України».

Книга вийшла у 2-х томах у межах проєкту «Таємниці української Незалежності», присвяченого 30-річчю проголошення Акту державної Незалежності України у видавництві «Фоліо».
Під час презентації автор книги Олександр Дмитрович Бойко – український історик, доктор політичних наук, професор розповів цікаві моменти з книги. Зокрема, ключові події, які вплинули на процес розпаду СРСР та створення незалежної держави – Чорнобильська катастрофа, шахтарський страйк липня 1989 р., релігійні суперечності та еволюція суспільних поглядів загалом. Автор наголосив на тому, що це поліфонічний проєкт, який включає не лише два томи видання, а й сайт. В планах представлення фільму «Таємниці Української Незалежності».
Генеральний директор видавництва Олександр Красовицький додав про науковий і письменницький подвиг автора, його кропітку працю у збиранні та дослідженні документів, проведенні інтерв’ю з державотворцями, викладеними в книзі.
На завершення презентації гості подякували за просвітницьку роботу Олександру Дмитровичу та обмінювались питаннями і думками про незалежність і суверенітет України.
Модератор заходу – Данило Яневський, продюсер проєкту, український історик, редактор, теле- та радіоведучий.
Презентоване видання з автографом автора було передано в дар Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого. Завершилася зустріч автограф-сесією.

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів Падалка Г. В., фото бібліотекаря Юлії Неграш

ndu.edu.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь