Самооборона для підлітків і як запобігти нападу насильника: поради чернігівського тренера (Відео)

 

 

 

 

Новина про зґвалтування 13-річної дівчинки на привокзальному ринку сколихнула Чернігів. Підозрюваного вже затримали правоохоронці. Чоловікові 58 років, він громадянин Азербайджану. Тренер Сергій Петрикей розповів, як можна себе захистити від нападу ґвалтівника. У цьому може допомогти звичайний спрей – дезодорант, лак для волосся чи щось подібне.

«Йдете в темному місці, візьміть дезодорант, він працює на відстані, тому ефективний, візьміть отак у руку. Якась загроза – бризнули і швидко тікати з криками «Пожежа, допоможіть!». Усе, що завгодно. Річ легка, але ефективна. Якщо в очі потрапить, ви все знаєте», – Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Бігти треба в людні місця, наприклад, кафе, торговий центр. Знешкодити нападника можна і звичайним ключем. Вдарити його в око або подряпати руку. Це все боляче і приводить нападника у стан ступору, якого вистачить, щоб вирватися та втекти. Аналогічним чином діє і ручка.

«Ми беремо ручку, затиснули. Отак ідете. Спробує до вас причепитися, схопити за руки, за сумку, то беремо і в будь-яке місце – в око, шию. Якщо це спроба зґвалтування, то невідомо чим це закінчиться, краще виправдовуватися в суді, ніж бути потерпілою», – Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Та варто пам’ятати: в разі самооборони, що призвела до травмування нападника, потенційна жертва має викликати поліцію та «швидку», а також надати першу допомогу. Це треба робити, впевнившись у власній безпеці. Найчастіше ґвалтівники не чекають нападу та намагаються якнайшвидше зникнути з місця ймовірного злочину. Нечасто, але трапляється, що таким чином жертва може розізлити злочинця, однак намагатися себе врятувати все одно варто. Сергій Петрикей запевняє, що прийоми самооборони – це не панацея.

«Я вже неодноразово про це говорив… взяти просто повчитися і вивчити оцей прийом – і це вже вас панацея від усього… Ні. Такими речами ми робимо людину нібито озброєною, в лапках. Але особливо дівчата не зможуть застосувати прийоми самооборони, в яких треба покалічити навіть ґвалтівника», – Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій». Щодо ситуації з нещодавнім зґвалтуванням на привокзальному ринку, то тренер зазначив:

«В цій ситуації я розумію, що зараз багато буде багато розмов, яка це була дівчинка. Це не так важливо. Важливо те, що дорослий чоловік вчинив дію. Я як батько не знаю. Напевно, немає такої статті в Кримінальному кодексі, яку я до нього застосував би. Він – дорослий чоловік і зґвалтував дитину. У дитини це відкладеться на все життя», – Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій». Сергій Петрикей наголосив, що запобігти подібним випадкам можна, просто беручи участь у житті дитини. Не відвертатися від неї через проблеми віку.

«Якщо ваша дитина гуляє пізно ввечері, зараз ера мобільних телефонів, неважко їй зателефонувати і запитати, де гуляє. Батьки повинні знати, з ким дружить дитина, особливо з огляду на вік 12-15 років, щось дуже проблематичний вік. Моя мати завжди знала мою компанію і говорила, що приходьте краще до нас додому, ніж сидите там у якихось місцях», – Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Сергій Петрикей наголосив, що діти можуть потрапляти в подібні ситуації через прогалини у вихованні. Він не схвалює ситуацію, коли дітям все дозволено і вони уже у 5-6 років починають маніпулювати батьками. Адже це може обернутися значними проблемами у підлітковому віці.

Журналіст – Ольга Лазун Оператор – Роман Лазун

 

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь