«Labore et Zelo»: у Ніжинському університеті відбулася святкова лінійка. Фото

 

 

 

 

Традиційно 1 вересня в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулася святкова лінійка, на яку з особливою урочистістю чекали першокурсники!

З вітальними словами до студентів та їх батьків звернувся ректор університету, кандидат історичних наук, доцент Самойленко Олександр Григорович. Він побажав першокурсникам успішного старту та щасливої життєвої дороги. Олександр Григорович відзначив, що сьогодні у нашому виші навчаються не лише студенти з України, а і Китаю, Індії та Пакистану. Тож маємо сподівання, що наш виш стане потужним міжнародним навчальним центром.

Декан історико-юридичного факультету Володимир Мартиненко побажав студентам слідувати девізу, який викарбуваний на фасаді Гоголівського корпусу – «Labore et Zelo».

Традиційно право покласти квіти до пам’ятників Миколі Гоголю та графу Безбородьку надається представникам студради університету.

На урочисті збори з нагоди Дня знань завітав особливий гість – Микола Гоголь. Саме 200 років тому він вперше переступив поріг Гімназії вищих наук князя Безбородька і 7 років пізнавав тут гуманітарні науки, саме тут були його перші літературні спроби, і це безумовно посприяло становленню генія. Він вручив символічний «Ключ знань» першокурснику ННІ філології, перекладу та журналістики Артему Кириченко. Артем побажав усім плідного навчання та закликав студентів докласти максимум зусиль для досягнення успіхів у майбутньому.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя з радістю відкриває двері лекційних аудиторій, лабораторій та свої серця своїм новобранцям!

ndu.edu.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь