Українські фільми отримали нагороди на Міжнародному фестивалі

 

 

 

 

Два українських фільми взяли найвищі нагороди на міжнародному кінофестивалі «5 озер», що відбувся в німецькій Баварії.

В Генеральному консульстві України в Мюнхені повідомили,  що режисерка Наталя Ворожбит перемогла у номінації «Perspektive Junges Kino 2021» за фільм «Погані дороги», а мисткиня Катерина Горностай виграла головний приз «Fünf Seen Filmpreis 2021» за фільм «Стоп-земля».

Участь українських режисерок у Міжнародному кінофестивалі «5 озер» відбулася за фінансової та організаційної підтримки Генерального консульства України в Мюнхені та Українського Інституту.

«Погані дороги» – дебютний фільм Наталі Ворожбит, поставлений за її однойменною п’єсою. Раніше цей фільм отримав кіноклубну нагороду у паралельній програмі Венеційського кінофестивалю «Тиждень критики».

Стрічка «Стоп-земля» розповідає про перший чуттєвий досвід підлітків. Сценарій фільму написала сама режисерка Катерина Горностай. Світова прем’єра стрічки відбулася на 71-му Берлінському кінофестивалі, де «Стоп-Земля» отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як найкращий повнометражний фільм.

Джерело: ua.news

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь