Ясен у центрі міста виявився трухлим…

 

 

 

 

Ще 25 серпня, під час негоди у Ніжині, в центрі міста, в кількох метрах від Ніжинської міської ради, біля світлофора, розщепився ясен, і величезна гілка впала на тротуар.

Незважаючи на пізній час, працівники КП «ВУКГ» швидко прибрали цю частину дерева, а другу частину залишили в спокої, обробивши зріз від шкідників.

І ось 3 вересня комунальники вирішити дослідити ту, другу, частину ясена. Виявилося, що його середина трухла.

ЧИТАЙТЕ ПО ТЕМІ: У Ніжині знову через негоду впало дерево. Фото

«На нашу – попередню (підкреслюю!) – думку, дерево треба видаляти. Воно несе загрозу життю і здоров’ю людей. Наразі ми відправили інформацію до комісії з питань визначення стану зелених насаджень Ніжинського виконкому. Остаточне рішення – за нею», — підкреслює начальник підрозділу з утримання парків та скверів та озеленення територій КП «ВУКГ» Ярослав Білан.

На запитання журналіста «УН», чи посадять на цьому місці інше дерево, якщо аварійний ясен видалять, Я. Білан відповів так: «Скоріше за все, заміни не буде, оскільки ясен був посаджений з порушеннями Правил благоустрою. Дерево знаходилося занадто близько і до світлофора, і до зупинки громадського транспорту, і до центральної дороги. Добре, що гілка, яка впала під час негоди, не спричинила лиха».

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото надано КП «ВУКГ»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь