Ніжин: освітні заклади, де вакцинованих менше 80%, перейдуть на дистанційку

 

 

 

 

06 вересня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував посилення карантину в Україні з наступного понеділка, 13 вересня. Скоріш за все, що Україна перейде в жовтий рівень епіднебезпеки.

Він закликав використати останній тиждень “зеленої” зони для активної вакцинації. «Коронавірусна хвороба – не легка, протікає тяжко серед невакцинованих людей. На це треба звертати увагу і не відноситься легковажно до протиепідемічних заходів”, – сказав Ляшко.

Міністр підкреслив, що з наступного тижня освітні заклади, де частка вакцинованих менша за 80%, будуть змушені перейти на дистанційну форму роботи. Для “жовтого” рівня вакцинованими вважатимуть і тих, хто отримав тільки першу дозу, і тих, хто отримав дві. Для “червоного” рівня у ці 80% будуть зараховувати тільки тих, хто матиме два щеплення. Ляшко наголосив, що на жовтому рівні епіднебезпеки громадський транспорт працює без змін, також діє норма, яка передбачає офлайн-роботу закладів освіти при вакцинації 80% персоналу.

Сьогодні, 07 вересня, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага провели нараду з керівниками освітніх закладів міста щодо питання вакцинації працівників освіти проти коронавірусної хвороби COVID-19.

«Наразі одне із пріоритетних завдань – це вакцинація вчителів. Адже аби навчання в школах проводилися в очному режимі, необхідно щоб 80% освітян були вакциновані», – зазначив Сергій Степанович.

Ірина Грозенко коротко доповіла про ситуацію кампанії вакцинації в освіті міста Ніжина. Заступник міського голови додала, що наразі вакцинація є єдиним засобом захисту від важкого чи середнього перебігу коронавірусної хвороби і закликала освітян вакцинуватися, щоб запобігти перевантаженню системи охорони здоров’я, а також закриттю навчальних закладів міста.

«Також батьки повинні розуміти, що відповідальність за продовження офлайн-навчального процесу стоїть за керівниками освітніх закладів, так як міська рада зробила все можливе для доступного та благополучного проведення вакцинації», – зауважила Ірина Вікторівна.

Вакцинопрофілактика визнана одним з найбільш дієвих і ефективних заходів у галузі охорони здоров’я з усіх існуючих нині та є важливим інструментом забезпечення епідеміологічного благополуччя населення. «В нашому місті на відміну від інших районів Чернігівської області вакцина наявна в достатній кількості. Тож керівники повинні провести роз’яснювальну роботу серед своїх працівників адже від них залежить колективний імунітет та подальша робота закладів освіти», – зазначила Ірина Вікторівна та подякувала керівникам тих освітніх закладів, в яких є 80% і більше вакцинованих працівників.

В Ніжині щеплення від коронавірусної хвороби можна зробити у Центрі Вакцинації та на пунктах щеплення. Також керівники закладів зможуть зробити заявку до КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» на виїзд мобільної бригади з імунізації до трудового колективу закладу.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь