Новинка на ринку смартфонів: iPhone 14 від Apple

 

 

 

 

Смартфони Apple оновлюються щорічно. Одні версії викликають захоплення у шанувальників смартфонів від американського бренду, до інших новинок ставлення спокійне. Проте презентація нової лінійки оновлених «яблучних» гаджетів – це завжди подія. У 2022 році точна дата виходу iPhone 14 стала відома у другій половині літа. Традиційна осіння презентація продемонструвала, що лідер ринку смартфонів упевнено утримує свої позиції і не збирається відступати.

У лінійці iPhone 14 представлено чотири моделі:

  • 14 та 14 Pro з екранами 6,1 дюйма;
  • 14 Plus та 14 Pro Max з екранами 6,7 дюйма.

Apple відмовився в моделях iPhone 14 Pro і Pro Max від прямокутного вирізу, який називається чубчиком чи монобров’ю, вибравши новий дизайн з одним подовженим отвором, що називається Динамічний острівець (Dynamic Island). Це оновлення найпомітніше, але далеко не головне.

Характеристики iPhone 14

Характеристики лінійки смартфонів iPhone 14 від Apple наступні:

  • процесор: Apple А16 Bionic (удосконалений A15 для базових моделей);
  • внутрішнє сховище від 128 ГБ до 1 ТБ;
  • операційна система iOS 16.

Процесор A16 Bionic – найбільш просунутий варіант, ядро якого виконано на 4-мм техпроцесі. Характеристики процесора дозволили значно підвищити продуктивність та енергоефективність моделей лінійки. Завдяки новому процесору A16 в iPhone 14 Pro та Pro Max з’явилася можливість обробляти 17 трильйонів операцій на секунду. Новий 5G модем дозволяє розганяти швидкість мобільного інтернету до 10 Гігабіт на секунду, що важливо для обчислень на віддалених серверах та стабільної роботи системи.

Акумулятор iPhone 14 найпотужніший за весь час існування бренду: базова модель та iPhone 14 Max – більше 3000 мА*год, 14 Pro та 14 Pro Max – більше 4000 мА*год (20 і 26 годин відображення відео відповідно).

Комунікації у пристроїв лінійки – Wi-Fi, Bluetooth 5.0 та NFC. Заряджати можна через MagSafe або порт Lightning.

Особливу увагу виробник приділяє камерам. Смартфони лінійки оснащені наступним чином:

  • базова версія та Plus – подвійна камера (12 + 12 Мп) та LiDAR,
  • Pro та Pro Max – потрійна (48 + 12 + 12 Мп) та LiDAR.

Для Apple кількість мегапікселів у камерах iPhone ніколи не була надважливою, проте в моделях 2022 року показник збільшився до 48 (Pro і Pro Max), а сенсор збільшився на 65%. У набір основної оптики увійшли основна лінза та надширококутна (у iPhone 14 та 14 Max). У старших моделях є ще телеоб’єктив та LiDAR-сенсор.

Дизайн

Смартфони Apple завжди відрізнялися суворою елегантністю корпусу. Моделі лінійки iPhone 14 не стали винятком. Порадують поціновувачів «яблучних» смартфонів стильні кольори корпусу. У базових моделях це світло-синій, червоний, чорний, білий, світло-фіолетовий. Прошки отримали більш дорогу гаму: золотий, сріблястий, глибокий фіолет. Відтінки насичені та чисті, тому виглядають смартфони дуже стильно. Різноманітність відтінків дозволяє придбати модель бажаного кольору як любителям класики, так і прихильникам більш цікавих рішень.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь