Для оформлення е-лікарняного пацієнту треба йти на прийом

 

 

 

 

Для оформлення електронного лікарняного пацієнт має прийти на особистий прийом до лікаря.

Як передає Укрінформ, про це Національна служба здоров’я України повідомила у Телеграмі.

Для того, щоб лікар оформив електронний листок непрацездатності, пацієнту потрібно особисто прийти на прийом”, — зауважили в НСЗУ.

Лікар огляне пацієнта, визначить, чи потрібно направляти його на додаткові обстеження або на консультацію до інших фахівців, чи сам призначить лікування.

Тільки після особистого прийому лікар має право створювати в електронній системі медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Перехід на електронні лікарняні означає, що відтепер пацієнту не потрібно збирати підписи на паперовому бланку і носити їх по кабінетах. Обмін інформацією відбувається автоматично, а пацієнт займається своїм лікуванням. Проте відвідувати лікаря для цього обов’язково.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я подовжив перехідний період для формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на основі яких формується електронний лікарняний, до 1 жовтня. Раніше передбачалося, що перехідний період триватиме з 4 червня до 1 вересня 2021 року.

У Фонді соцстрахування заявили, що до 1 жовтня, коли закінчується перехідний період на електронні листки тимчасової непрацездатності, е-лікарняні вважаються виданими і стають готові до сплати через 5 днів після закриття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь