Історичному Ніжину затвердять нові правила благоустрою

 

 

 

 

10 вересня у міськвиконкомі  відбулася нарада щодо обговорення проєкту рішення стосовно розробки нових правил благоустрою міста Ніжина. Нарада пройшла під головуванням очільника міста Олександра Кодоли, також до обговорень активно долучився заступник міського голови С. Смага, секретар міськради Ю. Хоменко, керуючий справами виконавчого комітету В. Салогуб, депутат міської ради, радник міського голови С. Охонько, голови постійних депутатських комісії, представники фракцій, спеціалісти різних відділів міськвиконкому, керівники підприємств та служб міста.

Начальник відділу з благоустрою Наталія Бойко повідомила, що зазначений проєкт рішення передбачає вдосконалення норм поведінки усіх мешканців населених пунктів Ніжинської ТГ у сфері благоустрою відповідно до норм чинного законодавства.

Як пояснила Наталія Григорівна, нова редакція виникла у зв’язку з тим, що останні правила благоустрою офіційно були прийняті у 2009 році, а у 2014  році виникла необхідність корегування лише окремих положень (таких як, реклама та вивіски, спалювання сухої рослинності і т.д.).

Як було озвучено, проєкт рішення виник на підставі аналізу аналогічних документів інших населених пунків. Особливу  увагу звернули  на місто Чернігів, як на таке, що змінило свій зовнішній вигляд і стає європейським. Тож саме досвід Чернігова став базовим прри розробці проєкту, але, звісно, враховано особливості нашого міста.

У новому розробленому документі є графічні матеріали, які стосуватимуться вивісок та реклами, посилання на дизай-код, є розділи, які стосуватимуться і прибирання територій, і вимог до перебування територій підприємств та установ, проведення ярмарку, дотримання тиші, організацію вуличних виступів.

Міський голова Олександр Кодола підкреслив, що проблема благоустрою – нагальна для нашого міста. Скажімо, у Чернігові  й муніципальна служба, й комунальні служби можуть накладати штраф у певних випадках (наприклад, рекламна вивіска, яку встановлено з порушеннями).

“У Ніжині, у сфері благоустрою потрібно наводити лад, бо це – зовнішній вигляд нашого міста, – підкреслив міський голова. – А для туристично-привабливого міста це одна із вимог. Тим більше для Ніжина – міста з неповторною архітектурною та історичною спадщиною. Ми тільки на початку цього шляху, тож ці правила  потрібно приймати”.

Депутат міської ради, радник міського голови Сергій Охонько зазначив: “Це положення вимагає першочергового затвердження. Тому ми і зібралися тут сьогодні, щоб усі служби й управління саме зараз розглянули  усі проблемні питання. Далі положення надійде на розгляд депутатських комісій, а потім – на затвердження сесії міськради. Звісно, цей документ має право на зміни й удосконалення, і це цілком нормально, адже ми будемо його удосконалювати, але прийняти все ж необхідно найближчим часом”.

Також депутат Дмитро Тимошик акцентував на тому, що у положення має бути дієвий порядок, тобто реагування на звернення заявника має бути оперативним, щоб заявник отримав чітку відповідь.

На сьогоднішній нараді всі присутні  проєкт рішення стосовно розробки нових правил благоустрою міста Ніжина підтримали. Далі на черзі – розгляд на засіданнях депутатських комісій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь