У Ніжинському храмі встановили куполи (Фото)

 

 

 

 

12 вересня, в день пам’яті князя Олександра Невського, у Свято-Георгіївському храмі у Ніжині відбулася знакова подія — урочисте підняття купола та освячення накупольних хрестів. На захід зібралося кількадесят ніжинців.

 Зранку відбулася Божественна літургія, близько 11-ої години до храму прибула важка техніка.

По завершенню літургії Високопреосвященніший Владика Климент освятив куполи та на купольні хрести. Під час даного обряду на території храму не було де яблуку впасти: батьки привели з собою дітлахів, також прийшли люди похилого віку. Прихожани намагалися якомога ближче стати до Владики, аби він окропив їх святою водою, кожен хотів доторкнутися до освячених хрестів. Пробратися в епіцентр події було неможливо.

Процес підняття головного купола трохи розтягнувся у часі, оскільки це дуже ювелірна робота – за допомогою будівельного крана нелегко підняти і встановити купол на чітко означене місце. Люди завмерли, споглядаючи за працівниками «УкрСіверБуду». Процес фільмували на камери мобільних телефонів навіть пенсіонери.

 

Другий купол підняли і встановили значно швидше. Цей процес був не менш цікавим, і така ж сама ювелірна робота: встановити маленький купол на великий.

«Добіг кінця тільки перший етап будівництва храму. Попереду ще чимало роботи, але ми сподіваємося, що з Божою ласкою та допомогою людей нам вдасться його добудувати», — підкреслив настоятель Свято-Георгіївського храму Олександр Гладиш.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь