У спортзал тільки після візиту до лікаря: кардіолог розповідає, як собі не нашкодити

 

 

 

 

Кардіолог Наталія Іванюк наголошує, що до всього потрібно підходити з розумом, навіть до теми здорового способу життя. Тому, перед тим, як починати тренуватися, лікар радить пройти деякі обстеження, щоб не завдати шкоди своєму здоров’ю — особливо це важливо для тих, хто перехворів на ковід.

Чек-лист перед походом до спортзалу від Наталії Іванюк виглядає так:

  • Зробити біохімічний і загальний аналіз крові, щоб перевірити загальний стан здоров’я + виключити анемію та запальні процеси.
  • Перевірити рівень електролітів у крові, адже під час тренувань може бути дисбаланс.
  • Прийти до кардіолога на ЕКГ і ЕхоКГ, щоб виключити порушення роботи серця. Якщо навіть такі порушення будуть виявлені, кардіолог підбере для вас правильне фізичне навантаження і дасть рекомендації. Спорт корисний усім, адже це гарна профілактика серцево-судинних патологій.
  • Здати аналіз крові на рівень ТТГ (гормону щитоподібної залози), глюкози та глікозильованого гемоглобіну. І записатися на консультацію до ендокринолога. Особливо це актуально для людей із зайвою вагою за активного способу життя та правильного харчуванні, говорить лікар.
  • Жінкам у постменопаузі бажано пройти денситометричне дослідження, щоб виміряти мінеральну щільність кісток і діагностувати остеопороз. Якщо вчасно не звернути на це увагу, ризик травм під час тренувань тільки збільшується.

“Список не такий уже і великий, зате після цього обстеження можна бути впевненим, що спорт точно йде тільки на користь!» — переконана Наталія Іванюк.

Джерело: svidok.online

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь