Метеочутливість: як полегшити симптоми в негоду

 

 

 

 

При різкій зміні погоди у багатьох людей погіршується самопочуття. Метеочутливість часто зустрічається у людей похилого віку, однак і серед молодого населення спостерігається невеликий відсоток людей, чутливих до погодних змін. Розповідаємо, як полегшити симптоми метеочутливості і поліпшити свій стан в негоду.

Фізична активність

Експерти рекомендують не нехтувати фізичною активністю. При цьому гарною альтернативою спортзалу стане зміна звичного способу життя. Наприклад, можна відмовитися від використання ліфта, робити покупки у більш віддаленому магазині або завести собаку і гуляти з нею кожного дня.

Харчуйтеся правильно і різноманітно

Неправильне харчування саме по собі може стати причиною цілого ряду захворювань, тому, щоб не посилювати погане самопочуття, пов’язане із несприятливими метеоумовами, слід уважно ставитися до свого раціону. Важливо вживати достатню кількість вітаміну D.

Відпочивайте

Втома і стреси – сприятливі умови для прояву симптомів метеочутливості, тому слід намагатися уникати перевтоми і нервових ситуацій. Дуже важливим є здоровий та повноцінний сон.

Слідкуйте за прогнозом погоди

У несприятливі дні не плануйте важливих справ, а також відмовтеся від важкої їжі. Якщо є можливість перенести важливі зустрічі – зробіть це або ж візьміть вихідний.

 

Джерело: Мeta.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь