Силове шоу, театр на ходулях та фейєричний салют: що готують у Ніжині на Покровський ярмарок?

 

 

 

 

21 вересня, під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка відбулося чергове засідання засідання організаційного комітету щодо підготовки до святкового дійства.

Повідомляє Нежатин.

Директор КП “Комунальний ринок” Віталій Кошовий прозвітував щодо кількості вільних і зайнятих торгових місць станом на ранок 21 вересня. Зі його слів, на сьогоднішній день заброньовано місць на суму 710 тис. грн. Зайняті практично вся вулиця Московська, 75 місць у сквері Гоголя, повністю заброньовані місця по Батюка. Є 29 вільних на площі Заньковецької, по вулиці Шевченка, у парку Шевченка, 16 – на площі Франка.

Начальник управління культури та туризму Ніжина Тетяна Бассак продемонтрувала вироби ручної роботи ніжинських майстринь, які можна використати для автентичних подарунків на ярмарку. Ці прекрасні вироби підкреслюють виразне обличчя нашого колоритного свята. Тетяна Федорівна представила вироби майстрині Світлани Старостенко –  скриньки з логотипом Покровський ярмарок , виготовлені технікою лозоплетіння з петриківським розписом.

Їхня вартість – від 120 до 270 грн.

Другий варіант – роботи майстрині Євгенії Липовецької та її студентів, на історичну та козацьку тематику, де поєднані Україна та Ніжин. Їхня вартість 250 грн.

Обрали перший варіант.

Також заступник начальника управління культури та туризму Антоніна Купрій повідомила, що до Ніжина запрошено Київський театр на ходулях. Із 13 по 14 години вони покажуть виставу на центральній площі.

Фото hodulist

Крім цього, до Ніжина хочуть завітати заслужені майстри спортуна чолі з чотирикратним чемпіоном світу Олександром Пекановим.

Фото unian.ua

Ці спортсмени дивували Ніжин уже двічі, але їхні виступи настільки захоплюючі, що хочеться їх дивитися знову і знову. За свій виступ (година і 20 хвилин) просять майже 12 тисяч грн. Втім, ця сума передбачена в кошторисі, тому таку пропозицію присутні підтримали.

Читайте також До Ніжина на Покровський ярмарок планує приїхати запальна зірка…

Після виступу Катерини Бужинської, яка планує приїхати до Ніжина та подарувати нам багато позитиву та гарного настрою, та виступів молодіжного гурту ді-джеїв (з 22 до 23 години), на ніжинців чекає яскравий салют.

Фото з мережі

Доречно милуватися фейєрверком, чи ні, у такий непростий для нашої країни час? – це питання викликало у членів ярмаркового комітету обговорення… Зійшлися на тому, що все таки – це святкове дійство, яке, безперечно, налаштовує на позитив. Саме цього позитиву і світлих, по-дитячому щирих емоцій і не вистачає нам останнім часом… Отримувати задоволення від споглядання краси – це теж одна із людських потреб.

Тому салют на центральній площі буде. І це буде не один фейєричний вибух, а цілих 120!

Неодмінно помилуйтеся!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь