Презентували проект оновленої стратегії розвитку Ніжинської ТГ 2027

 

 

 

 

24 вересня у великій залі міськвиконкому відбулася презентація проекту актуалізованої (оновленої) стратегії  розвитку Ніжинської територіальної громади 2027.

Стратегія Ніжинської міської ОТГ – це формування нового бачення сталого розвитку громади в умовах децентралізації і спільна реалізація завдань покращення якості нашого життя шляхом розвитку місцевої економіки, підвищення інвестиційної привабливості, забезпечення екологічної безпеки та узгодження інтересів влади, громади та бізнесу.

У заході взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, радник міського голови, депутат Ніжинської міської ради Сергій Охонько та робоча група з актуалізації Стратегії розвитку Ніжинської МОТ громади 2027.

Актуалізація Стратегії відбулася у зв’язку із закінченням терміну реалізації минулих проектів, збільшенням території нашої громади та зміни законодавчої бази.

Презентована Стратегія нараховує більше  50 пріоритетних проектів, що всіх сфер стосуються життєдіяльності міста, а також розвитку сільських населених пунктів Ніжинської громади.

Радник Ніжинського міського голови Сергій Охонько підкреслив найбільш важливі проекти, на які насамперед буде спрямовано увагу місцевої влади.

Це: створення авіаційно-логістичного комплексу на базі аеродрому «Ніжин», реконструкція парку ім. Т. Шевченка та будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами «Н2О Classic».

Наступні декілька років міська влада буде працювати над покращенням стану доріг та тротуарів Ніжинської ТГ,  облаштуванням просторів та рекреаційних зон для відпочинку та дозвілля, приділятиме увагу розвитку туризму та створенню сприятливих умов для бізнесу.

Фахівці сектору інвестиційної діяльності Владислав Лях та Тетяна Плетньова презентовали структуру Стратегії та пріоритетні проекти розвитку громади на найближчі три роки.

Детальніше з цією інформацією можна ознайомитися за посиланням:  https://nizhynrada.gov.ua/nmr/miska-gromada/gromadski-obgovorennya/strategiji-rozvitku-nizhinskoji-miskoji-ob-yednanoji-teritorialnoji-gromadi-2027-r

Обговорення проекту актуалізованої (оновленої) стратегії триватиме близько місяця. Протягом цього часу кожен житель громади може взяти у ньому участь.

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь