У трьох громадах на Чернігівщині відбулася фотоекспедиція

 

 

 

 

“Неповторні громади та надзвичайні історії людей ми побачили під час візиту, – пише

Програма DOBRE

Моменти життя громад зафіксував талановитий фотограф Владислав Содель (Vladyslav Sodel). Зовсім скоро ми покажемо вам усі світлини. А поки що – трішки цікавого про Лосинівську, Сновську та Сосницьку громади”.

 У Лосинівській громаді, в селі Світанок, діє унікальний гурток учнівського лісництва. Тут змалечку вчать екологічній культурі, любові до природи та збереженню навколишнього середовища. У шкільній теплиці та на дослідній ділянці діти вирощують саджанці самшиту, ялівця, бересклету, які місцеві підприємці та жителі радо розбирають для озеленення.
 У Сновському професійно-технічному училищі лісового господарства готують лісників, озеленювачів, єгерів, столярів, кухарів-кондитерів, штукатурів, лицювальників-плиточників. Професійну підготовку учні отримують у добре оснащених кабінетах та майстернях із сучасними верстатами. Учні спільно зі своїми майстрами виготовляють меблі, кулінарні вироби, які потім продають. Кошти повертаються на потреби учнів та училища.
 У Сосницькій селищній громаді активно розвивають туризм. Тут можна відвідати і літературно-меморіальний музей відомого кінорежисера Олександра Довженка, і краєзнавчий музей імені Юрія Виноградського. До речі, у співпраці з Програмою DOBRE в останньому планують відкрити туристично-інформаційний центр, де туристи та гості селища зможуть отримати необхідну інформацію, а також взяти в оренду туристичне спорядження. А ще у громаді розробили два туристичних маршрути, які вже користуються попитом. Але про це все – трохи пізніше.
Полювання на унікальні кадри триває, тож слідкуйте за оновленнями сторінки Програми DOBRE!
 На фото – школа у селі Світанок Лосинівської громади,  учні 10-го класу
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь