У Ніжині відбулося спортивне свято: дитячий турнір з дзюдо зібрав понад 200 учасників

 

 

 

 

25 вересня у Ніжині відбулося велике спортивне свято:  у спортивному комплексі «Зірка» відбувся Всеукраїнський дитячий турнір з дзюдо «Sparta Cup». До Ніжина прибули 18 команд з 8 областей України: Київської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Житомирської, Харківської та міста Києва.

Команди об’єднали більше 200 учасників. Вікова категорія спортсменів — 10-12 років. Організатори заходу – федерація дзюдо Ніжина, Асоціація спортивних організацій Ніжина, спортивний клуб єдиноборств «Спарта».

Турнір відбувається у Ніжині вчетверте. Минулого року змагання не відбувалися через карантинні обмеження, пов’язані з поширенням коронавірусу.

Раніше турнір проводився у грудні, цьогоріч прийняли рішення провести у вересні, поки сприяє погода і спортсмени не такі виснажені.

На захід прибуло чимало вельмишановних гостей, серед яких – заступник Ніжинського міського голови Сергій Смага, секретар міської ради Юрій Хоменко, радник міського голови Сергій Охонько, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко, знана ніжинська спортсменка  Наталя Чистякова.

Суддею турніру виступив суддя міжнародного класу з м. Кропивницького Сергій Нечмоня.

Відкрив турнір президент федерації дзюдо Ніжина Костянтин Смалій. Він привітав юних «спартанців» зі святом і підкреслив: «Наша історія – в наших руках! Наші діти – наше майбутнє! Отже, творимо спортивну  історію Ніжина разом!».

Від імені Ніжинського міського голови Олександра Кодоли спортсменів, тренерів та батьків зі спортивним святом привітав секретар міської ради Юрій Хоменко. Тільки перемог побажав він юним дзюдоїстам.

Після привітань відбулася приємна церемонія нагородження.

Так, Грамоту спортивному клубу єдиноборств «Спарта» від імені голови федерації дзюдо України Михайла Кошляка  вручив віце-президент федерації Сергій Колесніченко. Ще одна Грамота  «Спарті» — від  директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Андрія Шемця. Грамотою Департаменту також нагороджений Тренер з великої літери, людина, котра зробила значний внесок у розвиток спорту у Ніжині, — Сергій Альбертович Полтавцев.

Приємний подарунок – величезні м’які іграшки — від депутата Чернігівської обласної ради Наталі Копиці отримали ніжинські «спартанці», котрі вже сьогодні демонструють високі спортивні результати, — Жаклін Сатарі, Кристина Опанасенко та Семен Маліков.

Організатори не залишили поза увагою й тренерів юних чемпіонів – їм дісталися торти від підприємства «НіжинХліб» (директор В’ячеслав Дегтяренко).

Величезна подяка всім спонсорам. Серед них – О. Шекера, ТОВ «Творець», В. Шевченко, А. Гензель, медична лабораторія «Синево», приватне підприємство «Грівас».

Виготовлені на замовлення медалі, грамоти, солодкі призи – все це було приємним додатком до гарного спортивного свята.

Але є речі, які не можна потримати в руках, до яких не можна доторкнутися, — це щирі емоції, посмішки, обмін думками, дружні поради, позитивний настрій. Це те, без чого не обходяться жодні змагання, те, заради чого, за великим рахунком, й відбуваються подібні заходи. Юні спортсмени, тренери, батьки, вболівальники отримують тут такий запас позитиву та гарного настрою, що вистачає надовго. Нічим не замінити й живого спілкування…

Журналісту «УН» вдалося поспілкуватися з учасниками змагань.

Юні дзюдоїсти Ратмир та Олег приїхали з Чернігова, Гліб і Михайлик – з Кременчука. Всі займаються дзюдо змалечку – вже по чотири роки. Турнір у Ніжині – не перші їхні змагання. Приїхали з тренерами, без батьків. У командах є дівчатка. Але їх значно менше, ніж хлопців. Займатись дзюдо хлопцям дуже подобається – це гартує дух, допомагає стати сильнішим. А ще на змаганнях можна знайти нових друзів… Це той самий момент, про який йшлося вище.

Щира подяка організаторам, учасникам змагань, тренерам, спонсорам – всім, хто доклав зусиль і створив у Ніжині чудове спортивне свято.

Це було дійсно неймовірно та видовищно!

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь