У Ніжинському університеті говорили цікаво та просто про жінок у історичній перспективі

 

 

 

 

27 вересня 2021 р., у рамках проєкту “Інтерактивний скансен” відбувся публічний лекторій “Цікаво та просто про жінок у історичній перспективі” під час якого учасниці та учасники мали змогу послухати лекції двох викладачів історико-юридичного факультету НДУ імені Миколи Гоголя – д.і.н., проф. Євгена Луняка та к.і.н., доц. Юлії Кузьменко.
У програмі заходу:
Під час першої лекції «Видатні жінки Ніжина» (д.і.н., проф. Євген Луняк) учасниці та учасники лекторію дізналися про таких видатних ніжинок, як Ганна Золоторенко, Ольга Хохлова, Ликерія Полусмак, Марія Заньковецька, Марія Москаленко, Олена Левковцева, Міліція Нєчкіна, Любов Губіна, Леся Коцюба, Анастасія Дмитрук, Катерина Павленко, Наталія Чистякова, надихнулися історією ніжинських козачок, розмірковували над легендою про Панночку.
Друга лекція «Від революціонерки до працюючої матері: гендерні контракти в Радянському Союзі» (к.і.н., доц. Юлія Кузьменко) відбулася у стінах музею «Homo Sovieticus». Лекторка поспілкувалася зі слухачами та слухачами про еволюцію гендерного контракту в СРСР, сутність емансипації по-радянськи, світ речей радянської жінки, гендерні квоти та дискримінацію.
Велике спасибі лекторам та учасницям/ -кам лекторію за цікаву та змістовну розмову!
Велика вдячність директорці музейного комплексу НДУ Анні Парубець за можливість провести лекцію в музеї Homo Sovieticus.
______________
Проєкт “Інтерактивний скансен” виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським Жіночим Фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Ніжинська ТГ є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Ніжинський “Інтерактивний скансен”, Yuliia Kuzmenko

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь