«Нафтогаз» анонсував подорожчання газу для населення на 38%

 

 

 

 

НАК «Нафтогаз України», що виконує функції постачальника «останньої надії» на ринку газу, оголосила, що ціна газу на жовтень для понад 600 тисяч домогосподарств складе 16,56 грн за куб. м, що на 38% більше, ніж у вересні.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Зазначається, що «Нафтогаз України», як постачальник «останньої надії» (ППН), обслуговує домогосподарства в Донецькій, Херсонській і Полтавській областях, у місті Кременець Тернопільської області, в Мелітополі і Мелітопольському районі Запорізької області, Коростишеві та Коростишівському районі Житомирської області, а також у місті Шепетівка Хмельницької області.

Відповідно, нова ціна 16,56 грн за куб. м буде поширюватися на цих споживачів у жовтні, а з наступного місяця знову зміниться. Компанія радить споживачам переходити від «постачальника останньої надії» до газопостачальної компанії «Нафтогаз України», тариф якої вдвічі менше – 7,96 грн за кубометр.

Також на сайті вказано, що протягом 60 днів із моменту переходу до ППН споживач повинен вибрати собі нового постачальника.

Постачальник «останньої надії» – компанія, яка зобов’язана упродовж 60 днів постачати газ споживачеві, якщо він залишився без постачальника цього ресурсу. З 1 травня 2021 року українських споживачів перевели на фіксовану ціну газу, яка буде діяти до 30 квітня 2022 року.

При цьому ціни на газ для населення, що обслуговується не у постачальника «останньої надії», суттєво нижчі. З 1 травня усі побутові споживачі газу були автоматично переведені на фіксований річний тариф, що буде діяти до 30 квітня 2022 року. Споживачі купують блакитне паливо за ціною від 7,9 до 13,5 грн за кубометр залежно від постачальника, якого вибрали.

Як повідомлялося, газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення. Деякі ціни перевищують 30 гривень за кубометр.

Тим часом «Нафтогаз України» запропонував українським споживачам новий тарифний план «Комфортний сезон». У ньому громадяни зможуть платити за газ рівномірними частинами щомісяця.

Подав у відставку через конфлікт виконавчий директор «Нафтогазу» Отто Ватерландер заявив, що при собівартості українського газу в 1 гривню, НАК продає його українцям за 7. Тому у «Нафтогазу» стабільно повинні бути кошти.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що для українців ціна на природний газ залишиться на колишньому рівні.

Кабмін запропонував президенту Зеленському план зниження тарифів ЖКГ. Він повинен подати у Раду відповідний законопроект, щоб результат був видний уже в грудневих платіжках.

 

Джерело: ua.news

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь