Просили грошей: жертвами аферистів стали саме священики українського патріархату

 

 

 

 

Шахраї та аферисти – на жаль, результатами діяльності цих осіб уже нікого не здивуєш. Всюди бачимо і чуємо застереження, щоб не потрапити до них на гачок. Але, разом з тим, ці особи стають дедалі винахідливішими…

Жертвою аферистів у Ніжині нещодавно став протоієрей ПЦУ «Храм свт. Іоана Тобольського» Сергій Чутченко. До речі, у цьому місті він – не один такий серед священослужителів: перша жертва аферистів –  протоієрей Михаїл Якубів, настоятель Свято Покровського храму. Шахраї зламали сторінку отця Михаїла в мережі Фейсбук та розсилали з неї повідомлення з проханням грошей.

Минуло небагато часу, і аферисти зробили те ж саме зі сторінкою Сергія Чутченка. Користувачам мережі почали надходити смс-повідомлення наступного змісту: “Привіт, ти можеш до завтра дати 3500”.

«Багато хто уже був згоден «виручити» мене, – розповідає священослужитель, – навіть пробували перевести гроші на вказану аферистами карту. Зупиняло від таких дій те, що людям телефонували оператори з Приват банку і застерігали, мовляв, ви впевнені, що хочете здійснити цю операцію? Бо й карта, й рахунок видавалися підозрілими…».

Сергій Чутченко говорить, що жертвами аферистів стали саме священики українського патріархату.

«Коли один із користувачів спробував листуватися з тим, хто просив грошей від мого імені (цей користувач уже був в курсі, що це обман), то запитав прямо: «А чого ви до батюшок причепились?». Відповідь була такою: «Бо ви живете на всьому готовому!».

Протоієрею Сергію довелося міняти всі можливі паролі, і до самого акаунту Гугл в тому числі. Коли вдалося відслідкувати геодані, то з’ясувалося, що останній вихід зі сторінки Фейсбук (це вже орудували шахраї) був аж із Харкова…

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь