Яка небезпека пластикового посуду

 

 

 

 

Використання пластикових тарілок і склянок може завдавати істотної шкоди здоров’ю. Особливо небезпечні вони для дітей.

Вже більше року людство бореться з коронавірусом, що стало непрямою причиною підвищення уваги до правильного харчування і зміцненню імунітету. Здоровий спосіб життя – це не тільки поєднання раціону і фізичних навантажень, але ще й підвищена увага до предметів, які нас оточують. Особливо це стосується посуду та кухонного приладдя. Вчені рекомендують відмовитися від використання пластикових тарілок і склянок в тому випадку, якщо це можливо.

Звичайно, деяким людям набагато зручніше вживати їжу з пластикового одноразового посуду. Її не потрібно мити, зате можна спокійно викинути в смітник після одного вживання. Але пластик разом з гарячою їжею проникає в наш організм, де може сприяти розвитку пухлин та інших порушень. До них належать астма, захворювання печінки, нирок, пошкодження нервів і багато іншого. Мова йде про дрібні частинки пластику. Особливо небезпечне вживання їжі з такого посуду вагітними, так як частинки можуть спровокувати порушення розвитку у дитини.

Дитячий раціон також не повинен включати в себе подачу страв на пластикових тарілках і склянках. Звичайно, в деяких фастфуд-закладах або під час пікніка на свіжому повітрі відмовитися від пластикового посуду важко. Але мова про це і не йде. Важливо не використовувати її постійно, оскільки в цьому випадку рівень пластика в організмі виросте багаторазово.

zdorovia.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь