Як впоратися з випадінням волосся: порада лікаря

 

 

 

 

Випадання волосся є надзвичайно поширеним явищем: 40 відсотків жінок і 30 відсотків чоловіків у віці старше 25 років стурбовані випаданням волосся, а серед чоловіків старше 70 років ця цифра зростає до 70 відсотків.

Деяка втрата волосся, в тому числі випадання волосся через стрес, носить тимчасовий характер, і усунення проблеми може привести до повторного росту волосся.

Чому стрес викликає випадання волосся?

Волосяний фолікул є мішенню для багатьох білків і гормонів, що виділяються у відповідь на стрес. Всі ці молекули відіграють роль у зростанні волосся, а деякі впливають на цикл росту волосся. Самі волосяні фолікули також виробляють медіатори стресу в “реакції шкіри на стрес”.

Стрес призводить до збільшення рівня речовини P( SP), який являє собою невеликий білок, що вивільняється нервовими клітинами у відповідь на стрес, пов’язаний із запаленням, розвитком атопічного дерматиту і псоріазу, а також порушенням нормального циклу росту волосся.

Стрес також збільшує рівень фактора росту нервів( NGF), катехоламінів, таких як адреналін, норадреналін і дофамін, пролактин, адренокортикотрофи і глюкокортикоїди – все це може сприяти випаданню волосся, слабкості волосся і проблем зі шкірою голови.

Лікар Дебра Лі (Великобританія) розповідає як впоратися з втратою волосся через стрес.

Контроль

Знайдіть час у своєму житті, щоб зняти стрес і зробити це частиною свого повсякденного життя. Доктор Лі рекомендує знайти спосіб розслабитися – це може бути йога, медитація, використання гідромасажної ванни або сауни.

Припини курити

Куріння прискорює випадання волосся, тому пора кинути цю звичку.

“Сигаретний дим містить понад 7000 хімічних речовин, багато з яких негативно впливають на волосяні фолікули, зменшуючи кровотік і збільшуючи окислювальний стрес”.

Виключити гормональний дефіцит

Переконайтеся, що у вас немає гормонального дефіциту, такого як гіпотиреоз, і переконайтеся, що він лікується належним чином. Якщо у вас менопаузальний період, вам може знадобитися ЗГТ.

Д-р Лі додав:

“Дотримуйтесь різноманітної, збалансованої і повноцінної дієти-це означає багато білка, а також фруктів і овочів, оскільки вони містять високий рівень антиоксидантів”.

 

Джерело: newsyou.info

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь